kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İyi polis-kötü polis rollerini iyi oynadılar

Dünya medyası AB zirvesinde yeni antlaşma hazırlanması kadar, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Fransa Cumhurbaşkanı Nikolas Sarkozy'nin gövde gösterisine de kilitlendi... İngiliz basınına göre Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, yeni antlaşma metninde oy ve temsil konularında pürüz yaşadıkları Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kaczynsky'ye karşı sert tavır aldı.

'DEMİR LADY' O
"kötü polis" rolü üstlenirken, dönem başkanı Almanya'nın Başbakanı Angela Merkel de "iyi polis" olarak Polonya liderini uzlaşmaya ikna etmeye çalıştı. 27 Haziran'da görevinden ayrılacak İngiltere Başbakanı Tony Blair'in pasif kaldığı zirvede Merkel ve Sarkozy, güçlü duruşları, ittifakları ve istedikleri kararlar için ağırlıklarını koymalarıyla AB'nin yeni bir "iktidar dönemine girdiğini" gözler önüne serdi. Ancak zirvede ağırlığını en çok hissettiren ülke Polonya oldu.

AB TARİHİNDE İLK REST
Başbakan Merkel'e 2 gün boyunca soğuk terler döktüren Polonya, zirveden yine de istediğini alarak ayrıldı. Merkel'in "Hükümetlerarası Konferans'ı Polonya'sız toplarız" restini gören Polonya, 6 saat sonra uzlaşı sağladı. Zirve sonucundan çok memnun olduğunu ifade eden Polonya Cumhurbaşkanı Kaczynski de, "Daha acı hapları sindirmek zorunda kalmadık. Yeni sistemde Polonya daha güçlü pozisyon elde etti" dedi. İplerin neredeyse kopma noktasına geldiği zirvede AB diplomatları, arabulucu rollerini üstlenen Sarkozy ve Merke'e "diplomasi konusunda tam not" verdi.
Haberin fotoğrafları