kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Karaçam'a göre, 2001 krizinde fatura siyasilere kesilmesi gerekirken, bankalara kesilmiş...

'Türk bankaları yabancılara göre yeniliğe daha açık'

ŞELALE KADAK
ŞELALE KADAK
* Garanti Bankası sanki yenilikçilik konusunu kimseye kaptırmıyor. Kol saati şeklindeki çipli banka kartı reklamını gördünüz mü?
Hiç mütevazı olamayacağım bu konuda. Yenilikçilik açısından bizim dönemimizde Yapı Kredi bir numaraydı. Sadece Avrupa'da olan standart ürünler değil, Türk insanının ihtiyacı olan ürünleri getirdi. Taksit sistemi, tele bordro gibi. Sonra Yapı Kredi'nin içinde bulunduğu durum diğer bankalara yaradı. Garanti yenilik açısından en başı çekiyor. Ben Türkiye'ye gelen yabancı bankaların yenilik açısından önemli şeyler yaptıklarına inanmıyorum. Gördüğüm kadarıyla yenilikçilik Türk bankalarının elinde.

* Oyakbank'ın ardından Türkiye'ye bakınca ne görüyorsunuz?
En son Oyakbank'a bakacak olursanız, iki banka var. Biri geliyor bir yerde duruyor. Diğeri oraya kadar çıkıyor. Demek ki ikisinin gelecekle ilgili planı ve beklentileri farklı. Buradaki mesele bugün ne durumda olduğumuz değil. Bizim ekonomi açısından istikrarlı bir ülke olduğumuzu birtakım özel değerlerimizden işte rejimimizden, düzenimizden fedakarlıkta bulunmadan göstermemiz lazım. Son üç yıldaki değişikliğin bir rüzgarın getirdiği değil, sürdürülebilir bir ekonomik istikrar olduğunu göstermemiz lazım dünyaya. En büyük korku, Türkiye çok fazla yabancı ülkelerdeki gelişmelere bağımlı durumda. Türkiye'ye bu paralar geldiği sürece bu cari açık finanse edilir. Peki ama olmadığı takdirde ne olacak?