kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Martin&Martin Yönetim Kurulu Başkanı Can Ateş, "Son dönemde satın almalar ile yabancıların sektördeki payı yüzde 80’lere vardı. Rekabet tüketicinin lehine olacak" diye konuştu.

Midede makas unutan doktora meslek sigortası

FURKAN ALP
Sigorta ve Reasürans Brokeri Can Ateş, AB'ye uyum sürecinde mesleki sorumluluk sigortalarının önem kazanacağını ve kazaların artık mağdur yaratmayacağını belirtti..
Sigorta ve Reasürans Brokerliği şirketi Martin&Martin'in Yönetim Kurulu Başkanı Can Ateş, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) ile uyum süreci kapsamında hayata geçecek mesleki sorumluluk sigorta uygulaması ile Türkiye'de meslek grupları üyelerinin hatalarından kaynaklanan kazaların yeni mağdurlar yaratmamasının hedeflendiğini söyledi. Ateş, ülkemizde yaşanan ibret verici vakalar olduğunu anımsatarak, "Duyuyoruz ki bir doktor ameliyat sırasında hastanın midesinde makas unutuyor. Başka bir gün ise otobanda açık unutulan logar kapağı nedeniyle vatandaşlar can veriyor. Mesleki sorumluluk sigorta uygulaması ile meydana gelen kazalarda odalara ve meslek gruplarına bağlı doktor, mühendis, mimar ve avukat gibi üçüncü şahıslardan kaynaklanan hatalarda artık vatandaş mağdur olmayacak. Sigorta şirketleri mesleki sigorta poliçeleri ile meydana gelen hatadan dolayı kaynaklanan zararı karşılayacak" dedi. Türkiye'de sigorta sektörünün henüz yeterli derinlik kazanmadığını belirten Ateş, özellikle son dönemde artan yabancı girişi ve satın almalar ile birlikte rekabetin arttığını, bunun da sektöre yeni ürün ve hizmet kalitesi olarak geri döneceğini belirtti. Türkiye'nin 70 milyonluk nüfusu ile 6 milyar dolarlık prim üretirken, 14 milyonluk Yunanistan'da bile sigorta sektörünün Türkiye'ye oranla 2.5 kat daha büyük olduğuna dikkat çeken Ateş, "Sigortacılık Tasarısı meclisten çıktı. Yeni kanun ile birlikte Türkiye'de sigortacılık bilincinin oturacağını düşünüyorum" diye konuştu.