kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Marx, İETT ve Karayolları ihalelerini sebep göstererek İstanbul'da arsa fiyatlarının yükselmesini eleştirdi: Fiyatlar böyle uçarsa gayrimenkul yatırımlarını baltalayabilir.

'Modaya uyup geldik çok para kazanacağız'

MENEKŞE ATASELİM
Alman gayrimenkul firması Bauwens 100 yıl sonra Türkiye'ye tekrar yatırım kararı aldı. Yeni şirket Baumer'in Türk asıllı ortağı Marx iddialı konuştu: Türkiye'de kalıcı olacağız. Çok kazanmak istiyoruz..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Modaya uyup geldik çok para kazanacağız'
Türkiye'nin ilk demiryolu projesini gerçekleştiren ve Haydarpaşa Garı'nın yapımına katkıda bulunan Alman gayrimenkul şirketi Bauwens, 100 yıl aradan sonra Türkiye'de konut ve ticari gayrimenkul yatırımı yapmak için kolları sıvadı. Bauwens'in bugünkü patronu olan Almanya'nın ilk başbakanı Konrad Adenauer'in ikinci kuşak torunu Patrick Adenauer ve Türk asıllı ortağı Alparslan Marx'ın birlikte kurduğu 'Baumar' isimli şirket ilk projesine 2008'de başlayacak. Beylikdüzü'nden Beykoz'a kadar İstanbul'u karış karış araştırarak villa projesine arsa arayan Baumar'ın planladığı yatırım tutarını 'belirsiz ve sonsuz' diye niteleyen Marx, "Hedefimiz çok para kazanmak" diyor.

* Bauwens yıllar sonra nasıl Türkiye'ye dönme kararı aldı?
Bauwens, 500 milyon Euro hacimli, benim Almanya'daki şirketime taşeronluk yapan büyük bir firma. Onlara ilk teklif ettiğimde yöneticileri gelmek istemedi. Çünkü hâlâ güvenmiyorlar buraya. Ancak şirketin sahipleri, 'dedelerimiz oraya gitmişti, belki bu bir işarettir' dediler. Almanya'da çekilen zorluk belli. Doymuş pazar. Türkiye ise tam tersi. Sonuçta geç bile kaldık diyebilirim gelmek için. Ancak modaya sonunda biz de uyduk.

1.5 YILDA 5 PROJE
* Başlangıçta yatırım miktarı ne olacak? Hedef nedir?
Konutla başlayıp kalıcı olacağız. Bir yıl içinde ilk projemiz gelecek; takip eden 6 ayda 4 yeni proje yola çıkacak. İlki butik, prestijli bir villa projesi. Beylikdüzü, Beşiktaş, Kartal, Ataşehir'e baktık; her yere bakacağız. İstanbul'da herkesin arsası var. Şehir turu attığımız helikopter pilotu bile arsa önerdi, bakacağız. Başka şehirlere gitmeyi planlıyoruz. Yatırım miktarı ile ilgili konuşmakk imkânsız. Çünkü nakit çalışmayacağız. Projeler netleşince bankalar bizi finanslayacak. Arazilerin değerleme süresi kısalsın diye Türk bankalarla çalışmak istiyoruz. Pazara girmek için biraz zaman kaybettik var önemli değil. Çok para kazanmayı düşünüyoruz. Ne kadar kazanabilirsek...