kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Tatil çantalarını yeni teknoloji ile cebine güvenen dolduruyor

TİMUR SIRT
Karne hediyesi olarak alınan bisikletlerin yerini bilgisayar, Mp3 çalar ve dijital fotoğraf makinesi aldı. Yeni oyuncakların maliyeti oldukça yüksek..
Tatile giderken yanınızdan ayırmayacağınız teknolojik oyuncaklar yaz çantasını dolduruyor. Karne hediyesi olarak sunulan kampanyalarda fiyatlar ve ürünler dikkat çekiyor. Üstelik sadece donanım değil, Türk Telekom 2 yıl boyunca servis kullanacağınıza dair sözleşme imzalarsanız, fiyatını aylık 15 YTL'ye çekiyor. Üstelik kampanyada ADSL modemi bedava veriyor. Bu fiyattan yıllardır ödeme yapan eski abonelerin yararlanamaması üzücü. Karne hediyesi olarak düşünülen bilgisayarların fiyatı da 500 YTL'ye kadar düştü.

TATİLDE DİZÜSTÜ
Eğer plajda kamera ve Mp3 çaları ayrıca taşımak istemiyorsanız, fotoğraf ve Mp3 çalar özelliği gelişmiş telefon almak yerinde bir karar. Nokia'nın N serisi, Sony Ericsson W a l k m a n , Sony Ericsson CyberShot K serisi, şık telefon için Samsung D900, Motorola RAZR V3 telefonları müzik, video ve fotoğraf ihtiyaçlarınızı gideriyor. Tatilde çekilen videolar ve fotoğraflar bilgisayara kolayca taşınabiliyor. Eğer henüz bir dizüstü bilgisayarınız yoksa hafif, yetenekli ve güçlü bir dizüstü bilgisayar işinizi görebilir. Tatil beldelerinin pek çoğunda ücretli veya ücretsiz kablosuz erişim hizmeti sunuluyor. Dijital fotoğraf makinesi alırken ise merceğe, pil süresine, kayıt yapılan medyaya, çekim hızına ve çekim kalitesine bakmak gerek. Mp3 çalar olarak iPod ilk göze çarpan marka. Nano iPod 4 ve 8 GB kapasiteleri ile acemi kullanıcılar için uygun. Video iPod ise biraz daha profesyoneller için bir seçenek olabilir.