kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Başbakan'dan anahtar teslimi

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Cumhuriyet tarihinin en büyük konut hamlesini gerçekleştirmenin kendilerine nasip olduğunu'' kaydederek, ''Önümüzdeki 5 yılda halkımızın emaneti bize teslim etmesiyle toplu konut sayısını 5 bine çıkaracağız'' dedi.

Erdoğan, Erzincan'ın Çarşı Mahallesi'nde yaptırılan 1. ve 2. etap TOKİ konutlarının anahtar teslimi ve toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye genelinde 81 ilde 280 bin konut sayısına ulaştıklarını ve 140 bin konutun hak sahiplerine teslim edildiğini belirterek şunları söyledi: ''Cumhuriyet tarihinin en büyük konut hamlesini gerçekleştirmek bizlere nasip oldu. Çağdaş ve modern bir Türkiye, şehirlerimizdeki kentsel değişim ve dönüşüm projeleriyle olur. Erzincan'da 2 bin 240 konutun yapımını gerçekleştirdik. Bugün 908 aileye anahtarlarını teslim ediyoruz. Bu aileler, hem modern evlerde oturacak hem de kira öder gibi taksitlerini ödeyecek.'' Çarşı Mahallesi'nin konutların yapılmadan önceki durumunun fotoğraflarını gördüğünü ifade eden Başbakan Erdoğan,''Konutların yapılmasından önce bölgenin önceki bir de şimdiki halinin fotoğraflarını gördük. Fotoğrafları görünce duygulanmamak mümkün değil. Demek ki kentsel gelişim ve dönüşüm projeleri neticelenmeye başladı'' diye konuştu.

Konutlarla birlikte alışveriş merkezleri, kütüphaneler ve hastaneler yaptıklarını da dile getiren Erdoğan, ''Derdimiz buralarda oturanların tüm ihtiyaçlarını buralarda giderebilmeleridir. Bunu büyük ölçüde başardık. Cumhuriyet tarihinin en büyük konut hamlesini gerçekleştirmek bizlere nasip oldu'' dedi.

TOKİ Genel Müdürü Erdoğan Bayraktar da Türkiye genelinde 101 belediye ile kentsel dönüşüm ve gecekonduları tasfiye çalışmalarının devam ettiğini belirterek, ''Kentlerimizi gecekondulardan kurtaracağız. Başbakanımız bize talimat veriyor. Biz de üstün gayretle talimatları yerine getirmeye çalışıyoruz'' diye konuştu. Konuşmaların ardından Başbakan Erdoğan, eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Erzincan Valisi Ali Güngör, AK Parti Erzincan Milletvekilleri Talip Kaban ve Tevhid Karakaya bazı hak sahiplerine anahtarlarını verdi.

Bu arada, Yaşar Erdal isimli vatandaş, Başbakan Erdoğan'dan anahtarını teslim aldıktan sonra, konut taksitlerindeki 6 ayda bir yapılan artışın kaldırılmasını talep etti. Bunun üzerine Başbakan Erdoğan, ''Biz faiz uygulaması yapmıyoruz. Enflasyon miktarında ne kadar artış oluyorsa biz de sembolik olarak bir artış yapıyoruz. Öteki türlü zarar ederiz. Biz zarar da etmeyeceğiz. Size yük de olmayacağız'' dedi.

Daha sonra Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile beraberindekiler, bazı evleri ziyaret etti. Toplu açılış töreninde ise Mehmetçik, Ziya Gökalp, TOKİ, Fatih, 13 Şubat, Halitpaşa, Çukurkuyu, Yaylabaşı ilköğretim okulları ile TCDD organize sanayi bölgesi iltisak hattının açılışları gerçekleştirildi.
Yazarlar