kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

40 derecede siyaset

Yeni Haber
Türkiye son yılların en sıcak yazını yaşarken, 22 Temmuz seçimleri öncesinde de liderler çöl sıcağına rağmen, mitinglerini sürdürüyor. Liderler çoğu illerde 40 dereceyi bile aşan sıcaklara rağmen hafta sonunda meydanlarda olacak. Bu hafta sonunda Başbakan Erdoğan Elazığ, Malatya, Adıyaman ve Diyarbakır, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal Hatay ve Tokat, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Bursa ve İzmir, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar Şanlıurfa, Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan Antalya'da halkın karşısına çıkacak.

22 Temmuz seçimlerine yoğun bir miting programıyla hazırlanan siyasi partiler, çöl sıcakları engeline rağmen, hafta sonunda da alanlarda olacak. Uzmanlar bu hafta sonu, son 30 yılın en yüksek hava sıcaklığının yaşanacağı uyarısında bulunurken, bu uyarılara rağmen başta Başbakan Erdoğan olmak üzere siyasi parti liderleri meydanlarda seçmenin karşısına çıkacak ve alanları doldurmaya çalışacak.

MİTİNG PROGRAMLARI ÇÖL SICAĞINA RAĞMEN DEVAM EDECEK


22 Temmuz'a kadar toplam 53 ilde miting yapmayı hedefleyen Başbakan Erdoğan, çöl sıcaklarına rağmen hafta sonunda da alanlarda olacak. Miting programını bir günde iki miting olarak belirleyen Başbakan yarın Elazığ ve Malatya, Pazar günü de Adıyaman ve Diyarbakır da seçmene hitap edecek.

AĞAR URFA'DA

Hafta sonunda Güneydoğu'da miting yapacak olan bir başka lider de DP Genel Başkanı Mehmet Ağar olacak. Çöl sıcaklarının seçim meydanına olumsuz etkisini en çok ilk mitingini yaptığı Aydın'da yaşayan Ağar, Pazar günü Şanlıurfa'da seçmenle buluşacak.

BAYKAL ÖNCE HATAY SONRA TOKAT'TA OLACAK


12 günde 5 miting yapacak olan ve 28 Haziran'dan itibaren üç gün boyunca Cenevre'de Sosyalist Enternasyonal toplantısına katılacak olan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da hafta sonunda kavurucu sıcaklara rağmen alanlarda olacak. Baykal Cumartesi günü Hatay'da, Pazar günü ise Tokat'ta halkın karşısına çıkacak.

BAHÇELİ EGE DE, KUTAN AKDENİZ'DE


Çöl sıcakları liderlerin miting programlarını belirlemede de sıkıntıya yol açarken, daha önce Adana ve Manisa'da miting yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de hafta sonunda önce Bursa da ardından da İzmir'de miting yapacak. Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan ise Cumartesi günü Antalya'da seçmene hitap edecek.

MİTİNG SAATLERİ AKŞAMA DOĞRU

Aşırı sıcaklar miting programları kadar saatlerini de etkiledi. Hemen hemen bütün illerde miting saatleri genellikle 17.00 olarak belirlendİ.

(ANKA)
Yazarlar