kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Derin devlete karşı derin Türkiye var'

ANKARA
Başbakan Erdoğan, "Derin hesaplarını kendi menfaatleriyle birleştirerek bu adımları atıyorlar. Derin Türkiye var. Bu hükümetin avantajı" dedi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, İstanbul'da emekli subayların içinde yer aldığı operasyonları yorumlarken, "Derin devlete karşı derin Türkiye var" dedi. Erdoğan, seçimle ilgili olarak da "Millet aslında kararını vermiştir" diye konuştu. Erdoğan, İstanbul'daki operasyonlarla ilgili şunları söyledi: "Çeteleşme, mafya bunlar yeni değil ülkemizde. Derdimiz bizim bunların kökünü kazımak. Manidar olan şu; bu ülkede bakıyorsunuz en önemli kurumlarda hizmet vermiş olan insanların, emek vermiş olan insanların, emeklisiyle muvazzafıyla-ki her kurumda bunlar var bakıyorsunuz çeteleşme var. Kendi derin hesaplarını kendi menfaatleriyle birleştirerek bu adımları atıyorlar. Derin devletin karşısında derin Türkiye var. Bu onların eskisi gibi cirit atmasına fırsat vermiyor. Bizim de hükümet olarak böyle avantajımız var" Erdoğan TGRT'de yayınlanan, "Ankara gündemi" adlı programda, Nuri Elibol ve Murat Odabaşı'nın sorularını yanıtladı. Erdoğan, özellikle kendisini terör konusunda eleştiren DP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ı isim vermeden eleştirirken, "Muhalefetin bu konuda sürekli bir tahriki söz konusu" dedi. Erdoğan Şener'in dünkü görüşmeleriyle ilgili olarak da şunları söyledi: "Benim Bakan arkadaşlarım büyükelçilerle zaman zaman görüşürler. Ne görüştüğünü bilmiyorum. Daha sonra tabii sayın Cumhurbaşkanıyla randevu alıp hangi konuyu görüştüğünü de bilmiyorum."

MİLLET KARARINI VERDİ

Erdoğan partisinin Ankara İl Başkanlığı'nca düzenlenen toplantıda ise "Millet aslında kararını vermiştir. 22 Temmuz'da sadece fiili olarak yasal işlemini, sandığa zaafını koymak suretiyle yapacak" dedi. Başbakan Oyakbank'ın satışıyla ile ilgili de, "Realist bir değerlendirme yapan Türkiye'nin nereden nereye geldiğini gösterir" diye konuştu.