kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Mazot ve ÖSS rekabeti

SABAH İNTERNET
Yeni Haber
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan'la başlayan Mazot 1 YTL olacak ve ÖSS kaldırılacak sözleri partiler arasında rekabete neden oldu. AKP Parti muhalefet partilerinin vaatlerine, "Türkiye'nin petrol kuyuları mı var da mazotu ucuzlatıyorsun" dedi. Bakan Çubukçu da ÖSS'yi kaldırma vaatlerini, "Bekara karı boşamak kolay" şeklinde değerlendirdi.

Genç Parti(GP) lideri Uzan 'Mazot 1 YTL olacak' derken, Demokrat Parti(DP) lideri Mehmet Ağar, "Mazotu '1 YTL'nin altına düşüreceğiz.' sözü verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) de seçim bildirgesinde mazot fiyatını yarıya düşürmeyi vaat etti. Buna göre halen 2,23 YTL olan mazot, CHP iktidara gelirse yaklaşık 1,1 YTL'den satılacak. Ancak bu, sadece çiftçiler için geçerli olacak.

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP)'nin seçim beyannamesinde ise küçük çiftçilerin desteklenmesi amacıyla elektrik, mazot, gübre, ilaç, tohum gibi temel tarımsal girdilerin üzerindeki ÖTV ve KDV kaldırılacağı vurgulanıyor. Orta ve büyük ölçekte üre tim yapan çiftçilerin kullandığı temel tarım girdilerinin üzerindeki ÖTV ve KDV kademeli olarak %50 oranında düşürüleceği ifade ediliyor. Bildirgede üniversite sınavının da kaldırılacağı belirtiliyor.

AK Parti'nin (AKP) seçim beyannamesindeıÜü mazot fiyatının düşürülmesi ve ÖSS'nin kaldırılması gibi vaatler yer almıyor.

ERDOĞAN: TÜRKİYE'NİN PETROL KUYULARI MI VAR Kİ

Başbakan Erdoğan, 22 Temmuz seçimleri sonrasında CHP-MHP kooalisyonu kurulacağı yönündeki senaryoya atıfta bulunarak, "CHP değirmen, MHP değirmenci. MHP, CHP değirmenine su taşıyacak, birlikte koalisyon kuracaklar" dedi.

Başbakan Erdoğan, AK Parti Ankara milletvekili adaylarının da katıldığı toplantıda bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, muhalefete yüklendi.

Erdoğan, muhalefet partilerinin seçim meydanlarındaki seçim vaatlerini sert bir dille eleştirerek, "Hepsi mazotu ucuzlatma gayreti içerisine giriyor. Zannediyorlar ki bu halk, bu işlere aldanıyor. Birisi mazotta ÖTV'yi kaldırıyor, birisi vergileri kaldırıyor. Halbuki 22 Temmuz'da bu vatandaş bunları soracak. Türkiye'nin petrol kuyuları mı var, mazotu ucuzlatıyosun? Türkiye enerjiye yılda 28 milyar dolar ödüyor. Sen bunu nereden bulup halledeceksin ki ÖTV'yi, KDV'yi kaldıracaksın?" diye konuştu.

"NEREDE OKUTACAKSIN ÖĞRENCİLERİ?"

Başbakan Erdoğan, muhalefet partilerinin ÖSS sınavları ile ilgili vaatlerine de cevap vererek, "ÖSS'yi kaldıracağım diyorsun da bu öğrencileri nerede okutacaksın? YÖK 'Benim profesörüm, doçentim yok. Şuyum yok, buyum yok' diyor. 'Türkiye'yi 81 vilayetinde üniversiteler olan bir ülke haline getirelim' diyoruz. YÖK de 'Boşuna açıyorsunuz. Öğretim üyesi yok' diyor." diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'dan bir eleştiri de YÖK'e geldi. Erdoğan, "Aslında bu, YÖK'ün kendisini tanımlamasında milleti ve bizleri üzen bir yaklaşım tarzı. Neden? Senin görevin bu ülkede öğretim üyesi yetiştirmek. Öğretim üyesi yetiştirmek senin görevin, hükümetin görevi değil. Onlara imkanı sağlamak hükümetin görevi. Yeter ki siz yetiştirin. Ama siz niyet okuyuculuğu yapıyorsunuz. Bize gelip 'Ben öğretim üyeliği yapmak istiyorum ama olamıyorum. Niyet okuyucuları var' diyorlar." şeklinde konuştu.


ÇİÇEK, CEM UZAN'A ÇATTI: ÖNCE 6 MİLYAR DOLAR BORCUNU ÖDE

AK Parti'nin milletvekili adayı eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek, seçim bölgesi gezisi çerçevesinde gittiği Elmadağ ilçesinde Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan'ı sert bir dille eleştirdi.

Cem Uzan'ın ''Mazot 1 YTL olacak'' sözlerini hatırlatan Cemil Çiçek, ''Sen önce İmar Bankası'ndan olan 6 milyar dolar borcunu öde.'' diyerek Uzan'a sert çıktı.

ÇUBUKÇU: "BEKÂRA KARI BOŞAMAK KOLAY"

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, gazetecilere, bazı siyasi partilerin ÖSS'yi kaldırma vaatlerini değerlendirdi. Sınav sisteminin kaldırma fikrinin çok güzel olduğunu belirten Bakan Nimet Çubukçu, şöyle konuştu: "Bu fikir çok sayıda insanı memnun ediyor. Torpil oldu diye şikayet edilmeyen tek sistem. Fakirin de zenginin de çocuğu bu sınava giriyor. Hiçbir itirazda olmuyor. Benim oğlumda sınava girdi. Geçen senede dört bakan arkadaşın oğlu sınava girdi, ikisi kazandı, ikisi ise kazanamadı."

ÖSS'nin kaldırılmasının bazı siyasi partilerin seçim vaatlerinin arasında olduğunun hatırlatılması üzerine Bakan Çubukçu, "Onu kaldıracağız, bunu kaldıracağız diyorlar. Bekara karı boşamak kolay. Kalktığı zaman asıl hengame kopar. Bakın okullardan mezun olurken derece için yarım puan ondan çaldı ona verdi diye bir sürü itirazlar oluyor. Biliyoruz ki yanlış ya da doğru şuanda sistematik olarak adil olduğu için yerine konabilecek başka bir sistem yok. Ayrıca 1 milyon 600 bin kişinin okuyacağı üniversitede yok." dedi.

Çubukçu, gençlere sürekli ÖSS'nin kalkıp kalkmaması yönünde sorular sorduğunu belirterek, "Hiçbiri kalksın demiyor. Bu vaadi kimin için yapıyorlar. Bunun muhattabı gençler. Herkes sanıyor mu sınav kalkınca herkesin çocuğu her yerde okuyacak. Şuanda mümkün değil. Bu vaadin muattapları da bunu ciddiye almıyor. Kalkacak ne olacak, torpil olacak." ifadelerini kullandı. Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, "Hayat bir sınavdır. Herkes belli dönemlerde giriyor. KPSS yapılıyor. Bende atamaları memur alımlarında sadece imzalıyorum. Kimin atandığına bile bakmıyorum. Atamalarda torpil olsa siyasetçiler başını kaldıramaz." dedi.




Yazarlar