kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Baykal: 72 milyonu Türkiye'ye sahip çıkmaya çağırıyoruz

Yeni Haber
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Amasya Tamimi'yle ''ilk kez millete, bir siyasetçinin, bildiri yayınlayarak teşhislerini anlattığını, taleplerini söylediğini, göreve çağırdığını'' belirterek, ''Biz de 2005 Temmuzundan beri aynı şeyi yapıyor ve 72 milyonu Türkiye'ye sahip çıkmaya çağırıyoruz'' dedi.

Baykal, Amasya Tamimi'nin yayımlanışının 88. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Baykal, mesajında, Amasya Tamimi'nin, Türkiye'yi Meclise götüren yolun kilometre taşı olduğunu ifade etti. Tamimde bir durum tespiti yapıldığına işaret eden Baykal, şunları kaydetti:

''Türkiye büyük bir işgal girişimiyle karşı karşıyadır, bu manzaraya boyun eğmek mümkün değildir. Bu manzara karşısında yapılması gereken şey, milleti bağımsızlığına kavuşturmak işidir, milleti bağımsızlığına kavuşturacak olan da milletin azım ve kararıdır. Milli iradeyi amil ve hakim kılarak, milletin istiklalini temin edeceğiz denilmiştir; yani, padişahtan rica ederek, halifeye iltica ederek, İngilize yalvararak, ne olur bu işi halledin demeyeceğiz, sizden umudu kestik, siz bu olayın bir parçasısınız, bu iş size karşı olacaktır, size karşı bu işi yapacak olan da Türk Milletinin ta kendisidir, millet yapacaktır demiştir. Mustafa Kemal Amasya'da bu tamimi yapıyor. Tamimi kime yapıyor; millete yapıyor. İlk kez millete, bir siyasetçi, bildiri yayınlayarak teşhislerini anlatıyor, taleplerini söylüyor, göreve çağırıyor. Biz de 2005 Temmuzundan beri aynı şeyi yapıyor ve 72 milyonu Türkiye'ye sahip çıkmaya çağırıyoruz. Meydanlar bu mesajın alındığını gösterdi. Tehlikenin farkına varıldı ve laik Cumhuriyet ile Türkiye sahiplenildi. Bu gerçeği 22 Temmuzda sandık sonuçlarıyla göreceğiz.''

(A.A)
Yazarlar