kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Demokratik istikrarı kimse bozamayacak'

Ağrı'da konuşan Başbakan, Türkiye için öngörülen senaryolara sert tepki gösterdi. "Karanlık odalarda yazılanlar demokratik istikrarı bozamayacak" diyen Başbakan, vatandaşların ideolojiye değil hizmete oy vermelerini istedi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, Ağrı Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan mitingde kalabalık bir topluluğa hitap etti. ABD'deki Hudson Enstitüsü'nde Türkiye için öngörülen karanlık senaryoya sert tepki gösteren Başbakan Erdoğan, "Türkiye karanlık günlere, yamalı koalisyon günlerine, kine, kavgaya, gerilime mağlup olmayacak. Türkiye bütün bu senaryoları bertaraf edecek kadar güçlüdür" dedi. Erdoğan, "Bütün dünya ile birlikte Türkiye'nın ışığını söndürmek isteyenler duysun sesimi. Hiç bir senaryo bu ülkenin demokratik istikrarını bozamayacak" diye konuştu.

'HALKTAN KORKTULAR'
Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen Erdoğan, "Cumhurbaşkanı seçilirken cumhurun iradesini yok saydılar. Cumhur kim? Sizsiniz. 22 Temmuz'da karar sizin. CHP'nin ismindeki 'Cumhuriyet' ve 'Halk' sözleri aslında yok. Atatürk 'Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir' diyor. Pekiyi bunlar niye halktan korkuyor?" dedi. Turgut Özal'ın 357, Ahmet Necdet Sezer'in 330 oyla Cumhurbaşkanı seçildiğini söyleyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Abdullah Gül kardeşim 360 oy almış. Az çok aritmetik okuduysak, matematik okuduysak, 357, 330'dan büyüktür. 330'u alan bu ülkede cumhurbaşkanı oluyor da aynı anayasayla 357'yi alan niçin cumhurbaşkanı olamıyor. Ha işte bunun adı demokrasi değil. Bu başka bir şey. Onun için milletimiz bu CHP'ye sandıkta en büyük dersi verecektir." Başbakan Erdoğan, bağımsız adaylara ise oy verilmemesini istedi. Bağımsız milletvekillerinin millet için yapabileceklerinin sınırlı olduğunu belirten Erdoğan, "Kardeşlerim, millet olarak oyunuzu israf etmemelisiniz. İdeolojik gerekçelerle oy kullanılmaz. Oy hizmet için kullanılır" diye konuştu.

ETNİK MİLLİYETÇİ DEĞİLİZ
Daha sonra Iğdır'a geçen Erdoğan, Zübeyde Hanım Bulvarı'nda düzenlenen mitinge katıldı. Buradaki konuşmasında Iğdır'a bir yıl içinde ikinci kez gittiğini hatırlatan Erdoğan, "Çünkü biz hiçbir zaman şurasına gitmesen de olur diye düşünenlerden olmadık. Çünkü biz bölgesel, etnik ve dinsel milliyetçilerden değiliz" dedi. Iğdır'da eğitim alanında yapılan yatırımlara değinen ve hükümetinin halkın arasında olma anlayışına sahip olduğunu belirterek "Biz Ankara'da aşılmaz duvarlar ardına gizlenen hükümetlerden değiliz" diye konuştu. CHP ve MHP koalisyonu olasılığına ilişkin haberlere de değinen Erdoğan şunları söyledi: "Yani birisi değirmen, öbürü değirmene su taşıyan olacak. Biliyorum ki siz bu oyunu da bozacaksınız."