kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Cephanelik gibi kamyonet

Yeni Haber
Erzincan'da askerlerin dur ihtarına uymayan ve içerisinde bir grup teröristin bulunduğu kamyonetten açılan ateş sonucu biri hafif olmak üzere 2'si astsubay 5 askeri personel yaralandı. Ele geçirilen kamyonet cephanelik gibi çıktı. Operasyonlar sonucunda 4 terörist öldürüldü..
Erzincan Valisi Ali Güngör, Çağlayan beldesinde güvenlik güçlerine ateş açılmasının ardından çıkan çatışma sonrasında teröristlerce olay yerinde bırakılan kamyonette, 1.5 kilogram patlayıcı ile çok sayıda silah ele geçirildiğini söyledi.

Güngör, kent merkezine doğru gelen şüpheli kamyoneti gören vatandaşların ihbarı sonucu olay yerine giden güvenlik güçleriyle kamyonetteki teröristler arasında çatışma çıktığını belirtti.

*HABER VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ


KAMYONETTE 1.5 KİLOGRAM PATLAYICI BULUNDU

Kamyonetteki 11 veya 12 teröristin bulunduğunu tahmin ettiklerini söyleyen Vali Güngör, şöyle konuştu:''Teröristlerin olay yerinde bırakıp kaçtığı kamyonetteki aramalarda çok sayıda silah ile bu silahlara ait mermi, tahrip gücü yüksek 1.5 kilogram patlayıcı, fünye, el bombası, gıda malzemesi, el feneri ve pil ele geçirildi. Olayla ilgili çalışmalar devam ediyor.''

Erzincan'da askerlerin dur ihtarına uymayan ve içerisinde bir grup teröristin bulunduğu kamyonetten açılan ateş sonucu biri hafif olmak üzere 2'si astsubay 5 askeri personel yaralandı. Bölgede yürütülen operasyonlar dahilinde 3 terörist ölü, biri yaralı olmak üzere 2 terörist sağ ele geçirilirken, bir teröristin ise cesedi aranıyor.

Olay dün(18.06.2007) saat 23.00 sıralarında meydana geldi. Alınan bilgiye göre; Erzincan'a 10 kilometre uzaklıkta bulunan Kılıçkaya köyü yakınlarında 27 plakalı bir kamyonet olduğu yönünde ihbar alan Yaylabaşı Jandarma Karakolu'na ait ekipler, Erzincan-Çağlayan karayolunun 3. kilometresi Köprübaşı mevkisinde yol araması yaptı. Jandarma güçlerinin araca dur ihtarı yapması ile birlikte 27 plakalı kamyonetten jandarma kuvvetlerinin üzerine uzum namlulu silahlar ve tüfekler ile ateş açıldı.
Yaklaşık 11 kişilik bir terörist grup tarafından açılan ilk ateşle birlikte, 2 astsubay ve 2 er olay yerinde yaralandı. Çıkan çatışmada kamyonette bulunan teröristlerden biri yaralı olmak üzere 2 terörist ele geçirilmişti. 2 terörist ile birlikte olayda kullanılan kamyonet jandarma kuvvetleri
tarafından ele geçirildi.

ÖZEL HAREKAT TİMLERİ

Özel Harekat Timlerinin desteği ile bölgede gece boyunca devam eden operasyonlar neticesinde, teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 1 asker hafif şekilde yaralanarak Erzincan devlet hastanesinde ayakta tedavi edilerek taburcu edildi. Yaralanan 5 askeri personelden 4'ü Erzincan Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, askerlerin hayatı tehlikesi bulunmadığı öğrenildi.

SABAH SAATLERİNDE TERÖRİSTLERLE SICAK TEMAS SAĞLANDI

Erzincan-Çağlayan karayolunun 3. kilometresi Köprübaşı mevkisinde teröristler tarafından askerlere yönelik olarak yapılan saldırının ardından, İl Jandarma Komutanlığı ve Özel Hareket Timlerinin yürüttüğü arama tarama çalışmasında, bugün(19.06.2007) sabah saat 06.30 sıralarında bir grup terörist ile sıcak temas sağlandı. Erzincan'a 8 kilometre uzaklıkta bulunan ve merkeze bağlı Beşsaray Köyü kırsalında güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada, 3 terörist ölü olarak ele geçirilirken, öldürülen bir teröristin bulunması için çalışmalar yürütülüyor.

4 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Operasyonlar sonucunda 4 terörist öldürülürken, birisi yaralı olmak üzere 2 terörist de sağ olarak ele geçirildi. Bölgede, kaçan 5 kişilik terörist grubun yakalanması için operasyonlar hava destekli olarak devam ediyor.

KARADENİZ BÖLGESİNE SIZMAK İSTEDİLER

Öte yandan; terörist grubun Karadeniz Bölgesi'ne sızmak istediği öğrenilirken, teröristlerin kullandığı 27 plakalı kamyonette yapılan aramalarda ise, çok sayıda değişik markalarda silah ve bu silahlara ait mühimmatlar, uzun namlulu silahlar, lav silahı, 1.5 kilogram patlayıcı madde, gıda maddeleri ve yaşam maddeleri ele geçirildi.

Erzincan-Çağlayan karayolunun 3. kilometresinde teröristler tarafından kamyonetten açılan ateş sonucu yaralanan 2 astsubay ve 2 er Erzincan Devlet Hastanesinde tedavi altına alınırken, askerlerin arkadaşları hastane bahçesi ve koridorunda gözyaşlarına hakim olamadı.
Arkadaşları ve komutanlarının sedye taşındığı gören askerler, ağlayarak peşlerinden koşmak istediler, ancak diğer asker arkadaşları tarafından bırakılmadılar. Komutanlarının ve arkadaşlarının durumlarının iyi olduğunu öğrenen askerler, rahat bir nefes aldılar.

VALİ GÜNGÖR, OPERASYONLAR KARARLILIKLA DEVAM EDİYOR

Meydana gelen terörist saldırısında ilk etapta 2'si astsubay 4 askeri personelin yaralandığı ve daha sonra 1 askerin ise hafif yaralı olarak hastaneye getirildiğini ve ayakta tedavi edildiğini belirten Erzincan Valisi Ali Güngör, tedavileri devam eden 4 askerin sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade etti.

Güngör, şunları söyledi: "Yürütülen operasyonlar sonucunda, 3 terörist ölü, biri yaralı olmak üzere 2 terörist sağ olmak üzere 5 terörist ele geçirilmişti. Bölgede yapılan operasyonlarda bir teröristin ise öldürüldüğü ancak cesetin henüz ele geçirilemedi. Teröristler ait ele geçirilen kamyonette ise çok sayıda değişik markalarda silah ve bu silahlara ait mühimmatlar, 1.5 kilogram patlayıcı, gıda ve yaşam maddeleri ele geçirilmiştir. Kaçan diğer teröristlerin yakalanması için bölgede operasyonlar devam etmektedir."

Erzincan-Kemah karayolu ve Erzincan-Çağlayan karayollarında güvenlik güçleri tarafından geniş güvenlik önlemleri alırken, güzergahlara giden araçlar güvenlik güçleri tarafından aranıyor.