kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Hizmet binası inşaatı çevre binaları 'çatlattı'

Erhan ÖZTÜRK - Serdar CANIPEK
Fatih'te İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi için yapılacak hizmet binası inşaatına başlanmasının ardından çevredeki iki bina boşaltılınca vatandaşlar sokakta kaldı, yolların bazı bölümleri çöktü..
İl Genel Meclisi ile İl Özel İdaresi'nin Fatih'te yapılacak hizmet binası inşaatı olaylı başladı. Çalışmalar sırasında çevredeki iki bina çatlayarak tahliye edildi, yollarda çökme meydana geldi. Hizmet binasını yapacak müteahhit firmalar, önlem almadan inşaata başlamakla suçlanırken inşaat ruhsatının da bulunmadığı öne sürüldü. CHP'nin Fatih ve Büyükşehir Belediyeleri Meclis Üyesi Can Özyedierler, suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

İNŞAAT RUHSATSIZ İDDİASI
Pilot İnşaat ve AA İnşaat 28 milyon YTL keşif bedelle İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi hizmet binasının yapmını üstlenerek, Fatih Mimarsinan mahallesi Keçeciler caddesi üzerinde 1.5 ay önce inşaata başladı. Ancak inşaattaki çalışmalar nedeniyle çevredeki iki binada çatlaklar ve yollarda çökmeler oluştu. Fatih Belediyesi zabıta ekipleri, önceki gün hasar oluşan binalardaki vatandaşları evlerinden tahliye etti. Vatandaşlar son iki günü sokakta geçirirken Fatih Belediyesi CHP'li Meclis üyesi Can Özyedierler yapılan hizmet binası inşaatının ruhsatsız olduğunu ileri sürdü ve Fatih Belediyesi ve yüklenici firmanın mühendisinin inşaat ruhsatını kendilerine ibraz edemediğini söyledi. İnşaatların hem büyükşehir hem de ilçe belediyesi tarafından denetlenmek zorunda olduğunu belirten Şehir Plancılar Odası İstanbul Şubesi eski başkanı Ahmet Turgut ise askeri binaların dışında tüm kamu ve özel yapıların ruhsata tabi olduğunu söyledi. Çatlayan ve çökme tehlikesiyle karşı karşıya kalan bina sahiplerinden İsmail Baş, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve CHP'lilere konuyla ilgili bilgi verdiğini belirterek "CHP'lilerin olayın üzerinde durdu. Belediyeden ses seda çıkmadı. Zabıta ekipleri bize, 'Sultanahmet'te misafirhane var' dediler. Ancak iki gündür sokaktayız. İnşaat yetkililerine giderek, 'Evlerimiz çok kötü, insanlar ölecek' dedik. 'Ölen ölsün bizi ilgilendirmiyor' diyerek bizi gönderdiler. Evlerimiz çatlamaya başladı. Bayındırlık İl Müdürlüğü'ne şikâyet dilekçesi verdik. Yetkililer önlem alınmadığını söylediler" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları