kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İsrail askeri noktasına protestocu siviller "Roket değil barış fırlatın" yazılı pankartlar astı...

Gazze'ye askeri harekât başlıyor

Filistin'i ikiye bölen 'darbe' sonrası kaos büyüyor. Hamas militanlarının Gazze'de kontrolü ılımlı El Fetih'in elinden alması üzerine yeni İsrail Savunma Bakanı, ordudan 'operasyon planları' istedi. 3 tümen ve F16 savaş uçakları hazırlanıyor..
Ve korkulan oluyor... Hamas militanlarının kontrolünü ele geçirdiği Gazze'de daha büyük kaos ve çatışma kapıda. İsrail yönetiminin "Hamasistan" olarak anılmaya başlanan Gazze'de "bir terör örgütü yönetimine izin vermeyeceği" ve operasyon hazırlıklarına başladığı öne sürüldü. İngiliz Sunday Times gazetesinin dün manşetine taşıdığı iddia, bölgedeki çıkmazı derinleştirecek gibi görünüyor. Koalisyon ortağı İşçi Partisi'nin liderliğini kazanıp Savunma Bakanlığı'na gelen Ehud Barak'ın operasyona girişeceği iddia ediliyor. Gazetenin haberine göre Barak, ordudan detaylı bir saldırı planı hazırlamasını çoktan istedi.

ÜÇ TÜMEN SINIRDA
Planda iki zırhlı tümen ve bir piyade tümenini Gazze sınırına gönderme, havadan da F16'larla destek operasyonu düzenleme detayları yer alıyor. Bölge uzmanlarına göre Hamas'ın en az 12 bin silahlı militanı var. El Fetih noktalarından ele geçirdikleri silah ve mühimmatla donanımlı durumdalar. Times gazetesi, "İsrailli yetkililer Gazze'de olası bir operasyonda bu kez çok daha sert bir direnişle karşılaşacaklarına inanıyor. Durumun Lübnan'ın güneyinde konuşlu Hizbullah'a karşı yapılan operasyondan daha sert olacağı konuşuluyor" diye yazdı.

BİR HAFTALIK BENZİN
Bakan Barak'a yakın bir kaynak da gazeteye yaptığı açıklamasında İsrail'in sınırında bir Hamasistan'a asla göz yummayacağını, saldırının kaçınılmaz olduğunu söyledi. Ardından ekledi: "Şu anda sorun operasyon yapılıp yapılmayacağı değil. Ne zaman yapılacağı..." Telefonla ulaştığımız El Fetih sözcüsü Firaz el Şumali ise "Barak operasyondan söz etti. Ancak somut bir durum yok. Sadece Hamas'ı tehdit ediyor. Operasyon olmayacak." dedi. "Hamas'a karşı operasyona destek verirmisiniz" sorumuza ise "Gazze'ye girmelerini asla istemiyoruz. Destek de vermeyiz" dedi.
Haberin fotoğrafları