kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Iki hayalim kaldı küpe, at kuyruğu'

Alp ARBAK / MERKEZ
Kanserle savaşan Kazım Kanat, Ufuk Güldemir'in ölümünün ardından yazdı: İlk hayalim saçımı uzatıp at kuyruğu yapmak, ikincisi kocaman küpe takmak..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Iki hayalim kaldı küpe, at kuyruğu'
SABAH Gazetesi spor yazarı ve atv'nin spor yorumcusu Kazım Kanat, dünkü köşesinde arkadaşı Ufuk Güldemir'in ölümünü konu aldı. Halen, eşiyle birlikte yerleştiği Bodrum'da "Meleğim" adını verdiği 10 metrelik yelkenli teknesinde yaşayan Kazım Kanat, "Kanser illetiyle Bodrum'da mücadele edeceğim. Daha fazla yaşamak için hastane odasında aylar geçireceğime, Bodrum'da denizin üstünde daha kısa yaşarım ama istediğim gibi özgürce yaşarım. Ayrıca Bodrum'un havası bana çok iyi geliyor" dedi. Kanat, Ufuk Güldemir'in ardından kaleme aldığı yazısında şöyle dedi: "Ey Ufuk Güldemir için "Neden safariye çıktı? Neden kutuplara gitti?" diyenler... Şimdi ben Ufuk'un neden böyle çılgınlıklar yaptığını daha iyi anlıyorum. Şu an hem hayatı hem de hayallerimi yaşıyorum. Bodrum'dayım. Filikadan bozma teknemin kıç güvertesinde akşam rakısını içiyorum. Doktorlarımın, "Bodrum'a kaçma. Şu kemoterapi tedavisine devam edelim," şeklindeki önerisine karşı çıktım. Yaptığım doğru mu, hayır! Yaptığım yanlış mı, ona da hayır! Doktorlarıma şunu söyledim: Altı ay hastane odalarında yaşamak yerine iki ay dilediğini yapıp yaşamak en güzeli... Bu görüşe kimse "Hayır," diyemedi. İki hayalim daha kaldı. Birinci hayalim: Saçımı uzatmak ve at kuyruğu yapmak. Saçım çabuk uzamazsa bu çok ciddi bir sorun! İkinci hayalim: Kulağımı deldirip kocaman bir küpe takmak. Önce şu denizci gözüyle küpe olayını aydınlatalım; Denizciler küpeyi iki nedenle takar. Birincisi; bir denizci okyanusu geçtiği gün küpe takar. Bu bir denizci olmanın işaretidir. Yani okyanusu geçmeyen, geçemeyen bir denizci asla küpe takmaz, takamaz. İkincisi ise denizciler hep evlerinden uzakta ölürler. Bu onurlu insanlar, kimseye muhtaç olmamak için kendi cenazelerinin masraflarını küpeyle öder. Yani ölen bir denizcinin kulağındaki küpe cenaze masrafları içindir..."

'SON KİTABIMI YAZIYORUM'
Bodrum'da çoğu zaman denize açılan Kazım Kanat, yeni bir kitap daha yazmaya başladı. Kanat, Çanakkale Savaşı'nda kahramanlıkları dillere destan olan 57. Alayı ve aynı savaşta Yemen Çölleri'nde yaşananları belgesel bir anlatımla kaleme alıyor. "Bu kitap yazdığım son kitap olacak" diyen Kazım Kanat; "Herkesin, özellikle de gençlerimizin kahramanlıklarıyla dünyada destan olmuş atalarımızın bu ülkeyi ne fedakarlıklarla kurtardıklarını ayrıntılarıyla bilmesi lazım" diye konuşuyor. Teknesine Beşiktaş bayrağı diken Kanat, Beşiktaş'la ilgili her şeyi takip ediyor ve bundan sonra Bodrum'dan sadece Beşiktaş'ın ve milli takımın maçları ile TV programları için ayrılacağını söylüyor. n Alp ARBAK / MERKEZ