kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Gaziosmanpaşa'ya hayvanat bahçesi kuruluyor

Büyükşehir Belediyesi, Gaziosmanpaşa'nın kuzeyindeki 1063 dönüm araziye kuracağı hayvanat bahçesiyle İstanbullulara doğal bir rekreasyon alanı sunmayı amaçlıyor..
Gülhane Hayvanat Bahçesi'nin kapatılarak parka dönüştürülmesinin ardından İstanbul'da bu alanda yaşanan boşluk, Büyükşehir Belediyesi'nce Gaziosmanpaşa'nın kuzeyinde yapımı gerçekleştirilecek "İstanbul Hayvanat Bahçesi" projesiyle dolacak. İstanbul Hayvanat Bahçesi, İstanbullulara, hayvanların doğal ortamlarda nasıl yaşadıklarını, nasıl beslendiklerini, davranışlarını gösterme ve hayvanlar âlemi hakkında halkı bilgilendirmenin yanı sıra İstanbulluları kentin sıkıcı atmosferinden kurtaracak doğal bir rekreasyon mekânının sunulmasını amaçlıyor. Projesi İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nce yapılan İstanbul Hayvanat Bahçesi inşaatı 4 etaptan oluşuyor. Birinci etabı 196, ikinci etabı 144, üçüncü etabı 103 ve dördüncü etabı 620 dönüm olan hayvanat bahçesinin, ilk iki etabı bir yılı aşkın sürede tamamlanarak hizmete açılacak.

40 MİLYON YTL'YE MAL OLACAK
Hayvanat bahçesinde sergi holü, alışveriş merkezi, kafeterya, gösteri merkezi, çocuk hayvanat bahçesi ve hayvan hastanesinin yanı sıra aralarında dağ keçileri, geyik, fil, aslan, zürafa, gergedan, küçük maymunlar, penguen, su kuşları gibi türlerin yer aldığı bölümler bulunacak. Hayvanat bahçesinin diğer bölümlerinde hayvan barınakları ve çevre düzenleme yer alırken, son etabı ise safari hayvanat bahçesi alanı olarak planlandı. 2002 yılında ihaleye çıkan ve bazı istimlak sorunları nedeniyle gerçekleştirilemeyen hayvanat bahçesi projesinin, 2007 yılı birim fiyatlarıyla ilk iki etabının 40 milyon YTL'ye mal olması planlanıyor.
Haberin fotoğrafları