kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Sezen Aksu, Açıkhava'daki konserinin ikinci gününde 'Sarışınım' şarkısını söylerken sahneye köpeği Cano fırladı. Aksu, "Hayvan sahibine benzermiş, bunun gizli şiir yazdığından şüpheleniyorum" diyerek izleyenleri güldürdü.

Şiirin ilhamını elimi tutan bir asker verdi

Esin ÖVET - MAGAZİN
Sezen Aksu, "İzmir'de bir otelde akşam askerlerle sohbet ettim. Sabaha karşı 5'te ağlayarak uyanıp Mehmet Şiiri'ni yazdım" dedi. Sezen anlamlı şiire müzik yapacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
Şiirin ilhamını elimi tutan bir asker verdi
Sezen Aksu'nun yazdığı ve ilk kez Harbiye Açıkhava'daki konserinde okuduğu Mehmetçik şiiri şarkı oluyor. Şiir, Sezen Aksu'nun, İzmir'de kaldığı otelin yanında bulunan askeri yerdeki askerlerle yaşadığı bir an sonrası doğdu. Aksu'un otelde kaldığını bilen askerler, 'Sezen abla aşağıya gelsene' diye tempo tuttu. Askerlerin sesini duyan Sezen Aksu, hemen aşağıya indi ve tel örgülerin arasından askerlerle sohbet etmeye başladı. Bir askerin elini tuttu ve adını ve yaşını sordu. Asker, "Adım Mehmet, 20 yaşındayım" dedi.

KİM OKUYACAK?
Askerler ile duygulu anlar yaşayan Sezen Aksu, sabaha karşı 5'te ağlayarak uykusundan uyandı ve Mehmetçik şiirini yazdı. Şimdi bu şiirin müziğini yapmak için uğraşan Sezen Aksu, kendi albümünde okuma ya da bir sanatçı arkadaşına verip vermeme konusunda kararsız. Sezen Aksu, "Ben de albümümde okuyabilirim, başka bir arkadaşım da. Önemli olan bu şarkının duyguları. Artık çocuklarımız avucumuzdan kayıp gitmesin" diye konuştu.

Şarkıyı kim okusun. Seçiminizi sabah.com.tr'ye gönderin