kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Parası gitti, adı da dedikoduya karıştı

Enis YILDIRIM / ANKARA
Bankadaki 2 milyon 944 bin YTL'lik hesabı hortumlanan, eski bakan Agah Oktay Güner ile tutuklanan banka müdiresinin, uzun süredir banka dışında da buluştukları iddia edildi..
18yaşından küçük iki kızı adına özel bir bankada açtırdığı hesabından 2 milyon 944 bin YTL'si hortumlanan eski Bakan Agah Oktay Güner ve parayı zimmetine geçirdiği suçlamasıyla cezaevinde bulunan banka müdiresi Nilgün Eryiğit ile ilgili ortaya ilginç iddialar atıldı. Akbank'ın üç avukatının Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği suç dilekçesindeki iddialar, ikilinin uzun süredir yakın ilişki içinde olduklarını ortaya koydu. Güner'in şikâyeti üzerine Nilgün Eryiğit ve eşi tutuklanmıştı.

İŞLEMLERİ ODASINDAN YAPTI
Banka personelinin ifadesinden yola çıkan avukatlar, suç duyurusunda eski bakanın bankaya öğle saatlerinde geldiğini ve Nilgün Eryiğit'in odasından işlemlerini yaptırdığını tespit ettiklerini belirtti. Eryiğit ve eşinin kredi kartı hesaplarında inanılmaz harcamaların olduğunu ileri süren üç avukat, çiftin mal varlığını da ortaya çıkardı. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı İdari İşler Müdürlüğü'nden emekli olan Halil İbrahim Eryiğit'in üç yıl içerisinde hesabına 1.833.191 YTL yatırdığını tespit eden avukatlar, bu kişinin bankaya gitmeden paranın hesabına yatırıldığını ortaya koydu. Halil İbrahim Eryiğit'in 1 milyon YTL değerindeki bir dershane için de pazarlık yaptığını belirleyen avukatlar, 2005-2007 arasında eşinin kredi kartından da 637.699 YTL'nin harcandığını tespit etti. Dilekçede, "Şüpheli tarafından gerçekleştirilen suiistimal ve dolandırıcılık, olağan gösterilmekle birlikte gelinen bu aşamada, Agah Güner ile Nilgün Eryiğit arasında yakın bir ilişki olduğunu gösteren bir çok husus ve Güner'in talebinin haklılığı aleyhinde şüpheli bir takım bulgular tespit edilmiştir" denildi.

'SADECE BANKADA GÖRDÜM'
Eşinin emekli maaşına kaldıklarını belirten Filiz Güner SABAH'a, Nilgün Eryiğit'i tanımadığını söylemişti. Zaman zaman bankaya gittiğinde sıraya girerek işlem yaptırdığını belirten Güner, "Ben sadece o hanımı bankada görürdüm. Eşim de fazla tanımaz. Ben yanına gitmeden işlemlerimi yaptırırdım" demişti.