kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Tutucu liderin kızının yasak aşk skandalı

Polonya lideri seçimde kızı ve damadıyla poz verip 'ahlaki ve dini değerlere' kendilerini örnek gösterdi. Ancak kızı başkasından hamile kaldı ve eşini boşadı..
Polonya'nın muhafazakâr Cumhurbaşkanı Lech Kaczynski'nin seçim kampanyalarında vaat ettiği gibi ülkesini yeniden "ahlaklı ve dine bağlı bir yer haline getirme" hayalleri beklenmedik bir yerden darbe aldı. Kızı Marta'dan (27)... 2005'teki seçim kampanyasında eşi, kızı, damadı Piotr ve torunuyla (üstte) "ahlaklı ve dinine bağlı aile" görüntüsü veren Başkan'ın kızı, gönlünü eski bir komünist ajanın oğluna kaptırdı.

DOĞUMA İKİ AY KALA
Evli olmasına rağmen Marcin Dubieniecki ile ilişki yaşayan Marta, yasak ilişkisi ortaya çıkınca geçtiğimiz aralık ayında boşandı. Skandalı tırmandıran asıl olay ise yeni ortaya çıktı: Başkan'ın kızı, evliyken aşk yaşamaya başladığı sevgilisinden hamile kalmıştı! Hamileliği ilerleyen Marta Kaczynski, apar topar evlenip geçen hafta ikinci kızını dünyaya getirdi. Ancak kendisini "ahlâk ve namus bekçisi" olarak lanse eden Kaczynski ailesinde yaşanan bu skandal siyaseti karıştırdı.

DİNİ İNANÇ
Meclis oturumlarında gittikçe sesini yükselten SLD partisinden Izabela Jaruga-Nowacka aileyi sert bir dille eleştirdi: "Skandal patlayıncaya kadar bize nasıl yaşamamız gerektiğini söylediler. Evliliğin nasıl olması gerektiğini anlattılar. Dini inancımıza ve hangimizin ne kadar ahlaklı olduğuna karıştılar. Ancak yaşananlar şunu gösteriyor ki tüm bu söylediklerini kendi yakın çevrelerinin uygulamasını bile sağlayamamışlar..."
Haberin fotoğrafları