kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Hubertus Troksa

'Krizleri ciddiye almıyoruz, nasıl olsa toparlanıyorsunuz'

Mercedes-Benz Kamyon Direktörü Hubertus Troksa, 22 Avrupa ülkesinden gelen 150 yabancı basın mensubuna Türkiye ekonomisini övdü..
Mercedes-Benz, yeni otomatik şanzımanı Power-Shift'in dünya tanıtımını Aksaray'daki tesislerinde yaptı. Tanıtıma 20 Avrupa ülkesi, Güney Afrika ve Avustralya'dan 150 yabancı basın mensubu katıldı. Mercedes-Benz Latin Amerika ve Avrupa Kamyon Direktörü Hubertus Troksa, Antalya-Aksaray arasında yeni şanzımanı test eden basın mensuplarına Mercedes-Benz'in Türkiye'deki yatırımları ve Türkiye ekonomisi hakkında bilgi verdi. Troksa, Türkiye'deki dalgalanmaları ciddiye almadıklarını belirterek Türkiye'ye övgüler yağdırdı. Türkiye'nin Almanya'nın ardından en çok kamyon sattıkları ikinci pazar olduğunu belirten Troksa, "Şimdi Türkiye'ye odaklandık. Burada her zaman dalgalanma oluyor ama bunları ciddiye almıyoruz. Tüm bu krizlere dayanmaya değerdi. Ülkeniz nasıl olsa toparlanıyor" dedi.

TASARRUF SAĞLIYOR
Mercedes-Benz'in Almanya, Brezilya ve Türkiye'de kamyon üretimi yaptığını söyleyen Troksa, 2006 yılında Türkiye'de 10 bin 600 adet kamyon sattıklarını ve pazar paylarını yüzde 24'ten yüzde 30'a çıkardıklarını söyledi. Mercedes-Benz'in Aksaray'da tanıtımını gerçekleştirdiği yeni Power-Shift tam otomatik 12 vitesli şanzıman, Türkiye'de üretilen Axor çekicilerde ve Axor ağır nakliye kamyonlarının belli tiplerinde de kullanılacak. Yeni şanzıman vites geçişlerini daha rahat ve hızlı bir hale getirerek sürüş konforunu artırıyor, yakıt ekonomisi sağlıyor. Sistem aktarma organlarının ömrünü uzatıyor ve klasik şanzımanlara göre daha düşük ağırlığı sayesinde aracın faydalı yük kapasitesinin artmasını sağlıyor.