kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Arcan Çelengil

Şirketlerden

Jean devleri Bossa Dialog07'de buluşuyor
Bossa Denim&Spor Giyim, jean devlerini 'Dialog 07' isimli uluslararası bir toplantıda buluşturuyor. 22-24 Haziran'da Samsun gemisi ile İstanbul-Kuşadası arasında yapılacak olan toplantıya Amerika, ve Avrupa'dan dünyaca tanınmış jean firmalarının katılacağı belirtildi. Toplantıda denimde yeni trendler ve üretimde ekolojik bilinç üzerine çalışmalar yapılacağı açıklandı. Bossa Denim Yöneticisi Murat Karadut, "Dialog 07 toplantısı bizim için hem mesleki bir zirve, hem de kültürel bir alışveriş ortamı. Dünyanın dört bir köşesinden gelen lider markaların temsilcilerine ülkemizde yaratılan değer ve başarıları anlatıyor, onların düşüncelerini öğreniyoruz" dedi.

Fersan'dan küresel ısınmaya karşı yatırım
Fersan, 500 bin dolar yatırım yaparak inşa ettiği yeni atık su arıtma tesisi ile, küresel ısınmaya karşı aylık yaklaşık 10 bin 500 metreküp su tasarrufu yapacağını açıkladı. Şirketin, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek organik üzüm sirkesini ürün gamına eklediği ve üretim miktarındaki artış sebebiyle endüstriyel atık su arıtma kapasitesini yükseltmeye karar verdiği belirtildi. Fersan CEO'su Arcan Çelengil, "2007 için belirlediğimiz hedeflerin üstünde rakamlara ulaştık. Yıl sonunda hedeflediğimiz toplam satış rakamı 30 milyon dolar, ihracat ise 7 milyon dolar" dedi.

Intel ve Google çevre koruma girişiminde
Intel ve Google, bilişim şirketlerini enerji verimliliği arayışı için bir araya getiren İklim Kurtarıcıları Bilişim Girişimi'ne katıldı. Bilişim sektörünün önde gelen firmaları ile Çevre Koruma Derneği ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı gibi resmi ve sivil toplum kurumlarını biraraya getiren girişimin amacı, enerji verimliliğine sahip bilgisayarlar ve bilgisayar parçaları oluşturmak. Intel'in Başkan Yardımcısı ve Digital Kurumsal Grup Genel Müdürü Pat Gelsinger "2010'a kadar İklim Kurtarıcıları Bilgi İşlem Girişimi, trafikten 11 milyon aracın çekilmesine ya da 20 adet 500 megavatlık kömürlü güç santralinin kapatılmasına denk miktarda sera gazı yayılımını azaltacak "dedi.

TUSAŞ beşinci kez havacılık fuarında
TUSAŞ, 18-24 Haziran tarihleri arasında Paris'te düzenlenecek olan havacılık fuarına katılacağını açıkladı. Yapılan açıklamada, fuarda Türkiye'yi beşinci kez temsil edecek olan Tusaş, standında, imalat kabiliyetlerinin tanıtılacağı belirtildi. Öte yandan Tusaş mühendisleri tarafından tasarımı devam eden Türk Başlangıç ve Temel Eğitim Uçağı (Hürkuş), Türk insansız hava uçağı (Male) maketleri ve geleceğin nakliye uçağı (A400M) projesinden kendi iş payını gösteren A400M maketi sergilenecek.

Dorya Home Bursa'da mağaza açıyor
El yapımı mobilya üreten Dorya Home, 15 Haziran'da Türkiye'deki 5'inci mağazasını açıyor. Tasarım ekibinin hazırladığı koleksiyonları Manisa tesislerinde el işçiliği ile üreten firma, 16 ülkeye düzenli olarak yüzde 100 Türk sermayeli ihraç yapıyor. Bu ülkelerdeki distribütörleri aracılığı ile ürün satışlarını gerçekleştiren firmanın yurt içinde İzmir, İstanbul ve ankara, yurt dışında Dubai, moskova ve Tahran'da mağazaları bulunuyor.

Bosch'dan yeni evlilere kampanya
Bosch, evlilik sezonunun açıldığı haziranda yeni evlenecek çiftler için kampanya başlattı. Kampanya kapsamında, Bosch no-frost veya çift kapılı soğutucu alanlar, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve fırına 299 YTL'den başlayan fiyatlarla sahip olacak. Yeni evlenecek çiflerin yanı sıra evini yenilemek isteyenler için de kampanya sürüyor.