kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Burslar olmasa burada olmazdım

PERVİN KAPLAN
7 yılda 12 bin öğrenciye burs veren Turkcell bu yıldan itibaren 'Kardelenler' projesiyle her yıl 10 bin kızın eğitimine destek olacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
Burslar olmasa burada olmazdım
5 ay önce üst düzey yönetici olarak çalıştığı Microsoft'tan Turkcell Genel Müdürlüğü'ne transfer olan Süreyya Ciliv, Michigan Üniversitesi'ndeki lisans ve Harvard Üniversitesi'ndeki yüksek lisans eğitimini burslu olarak gerçekleştirdiğini söyledi. Ciliv, "Bursun ne demek olduğunu bilirim, ben de o yollardan geçtim. Eğer tam burslu olarak ABD'ye gitmeseydim, şu anda bulunduğum yerde olamazdım. Çünkü ailemin beni ABD'de okutacak maddi gücü yoktu. O yüzden maddi imkansızlıklar yüzünden okuyamamak çok acıdır" dedi. Ankara Fen Lisesi'nde okurken de TÜBİTAK'tan da lise yıllarında burs aldığını anlatan Ciliv, "Hayatımda ortaokuldan sonra burs hep çok önemli bir rol oynadı. Bu yüzden maddi imkansızlığın insanların potansiyellerinin erişmesinde engel olmamasına katkıda bulunmak istiyoruz" diye konuştu. Turkcell, 2000 yılından bu yana Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile birlikte yürüttüğü "Kardelenler" projesi ile maddi olanaksızlar yüzünden okuyamayan kız çocuklarına verdiği bursu ikiye katladı. Her yıl 5 bin kız çocuğuna burs veren Turkcell bu bursu önümüzdeki öğretim yılında 10 bine çıktı.

'ABD'DE OKUYAMAZDIM'
Ciliv de kendi öyküsünü şöyle özetledi: "Bugünkü konumuma aldığım burslar sayesinde geldim. 5 çocuklu bir ailenin 3 numarasıydım. Annem ve babam ayrılardı, beni ABD'de okutacak durumları yoktu. Ben aldığım burslarla okudum, o yüzden bursun ne demek olduğunu çok iyi bilirim. Bugün Kardelenler'in geçtiği o yoldan ben yıllar önce geçerek, buraya geldim."