kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
TEB Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz bu yıl ilk kez verilen inovasyon ödülünü BNP Paribas CEO’su Boudoin Prot’tan aldı.

Cezayirli KOBİ'ler TEB Akademi'den mezun olacak

BNP Paribas, çok başarılı bulduğu ve gelişmekte olan diğer pazarlara ihraç etmek istediği Türk modeli KOBİ Akademi'yi ilk önce Cezayir'e götürecek..
İLİŞKİLİ HABERLER
Cezayirli KOBİ'ler TEB Akademi'den mezun olacak
Türk Ekonomi Bankası'nın (TEB) iki yıl önce KOBİ'lerin bilgi ve eğitim ihtiyacını karşılamak üzere oluşturduğu TEB KOBİ Akademi Cezayir'de de uygulanacak. TEB Mali Yatırımlar'ın yüzde 50'sini alıp, TEB'e ortak olan Fransa'nın dünya devi bankası BNP Paribas, çok başarılı bulduğu ve gelişmekte olan diğer pazarlara ihraç etmek istediği Türk modeli KOBİ Akademi'yi ilk önce Cezayir'e götürecek. Bunun için çalışmaların başladığını anlatan BNP Paribas'ın Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Başkanı Pierre Mariani, "Şu anda ihale aşamasında olan Cezayir Halk Bankası'na Algeria Popular Credit'e teklif vereceğiz. TEB KOBİ Akademi bu teklifimizde bize önemli bir avantaj sağlayacak. Çünkü Cezayir için ve KOBİ'lerin gelişimi çok önemli. Biz de çok başarılı olan bu Türk modelini de sunarak bu bankayı satın almak istiyoruz" diye konuştu.

RUSYA VE UKRAYNA SIRADA
TEB Genel Müdürü Varol Civil de, Fransa Kalkınma Ajansı'nın 'TEB KOBİ Akademi'yi 'sosyal proje' şeklinde de değerlendirdiğini ifade ederek, şunları söyledi: "40 milyon Euro'luk kredinin şartları arasında KOBİ'lerin geliştirecekleri sosyal içerikli projeler de öne çıkıyor. Hem bizden KOBİ'lere bu konuda rehberlik yapmamız isteniyor hem de kendi sosyal projesini geliştirene kredinin faizinin yüzde yarıma varan oranda düşük uygulanabileceği fırsatını veriyor. Bu krediler KOBİ'ler için çok avantajlı koşullarda kullandırılıyor. İki-üç yıl geri ödemesiz. Düşük faizle 12-13 yıl vadeli çok cazip krediler. Bu kredileri kullanabilmek için sadece eğitim verilme şartı aranıyor. Çünkü Fransız Kalkınma Ajansı bu işi bir sosyal sorumluluk olarak görüyor." TEB Akademi modelini Cezayir'den sonra Rusya ve Ukrayna'ya götürmek istediklerini ifade eden Mariani, "Birçok ülke üzerinde düşünüyoruz. Henüz belli değil. Fakat Cezayir'de çok iddialıyoz. 30 olan şube sayımızı 50'ye çıkaracağız. KOBİ için neler yaptığımızı göstermek istiyoruz. Halk bankası ihalesinde bu bizim elimizi güçlendirecektir diye düşünüyoruz" dedi.
Haberin fotoğrafları