kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İlhan Gülay

'Fransız kuyumcu zinciri alıp 2008'de yurtdışına açılacağız'

MENEKŞE ATASELİM
Bayileşme çalışmalarını yurtdışına taşımaya karar veren Gülaylar Altın, ülke genelinde 15 mağazası olan Fransız bir mücevher zincirini satın almaya hazırlanıyor. Yurtdışındaki ilk mağaza ise 2008'de açılacak..
Son bir yıldır bayilik çalışmalarına hız veren ve Türkiye'de 25 mağazaya ulaşan Gülaylar Altın, 2008'de yurtdışına açılıyor. Gülaylar Group'un İcra Kurulu Başkan Yardımcısı İlhan Gülay, yurtdışında 'satın alma' yöntemi ile büyüyeceklerini, yabancı mücevher zincirlerini kendi bünyelerine katarak 5 yılda 50 mağazaya ulaşacaklarını kaydetti. Grup, yurtdışı operasyonuna ülke genelinde 15 mağazası olan Fransız bir zincir satın alarak başlayacak. Türkiye'nin her şehrinde Gülaylar Altın ürünleri satıldığını belirten Gülay, franchise almak isteyen esnafın talebi doğrultusunda bayilik vermeye başladıklarını ve Türkiye için hedefledikleri rakamın 5 yılda 350 mağazaya ulaşmak olduğunu söyledi. "Konseptimizin yurtdışında da işleyecek kalitede olduğuna inandığımız için Uluslararası Mağazacılık Sistemi (UMS) adı altında yeni bir sistem geliştirdik" diyen Gülay, yurtdışında tek tek mağaza açmak veya almaktansa mücevherde zincir olmuş markaları satın alarak büyümeyi daha mantıklı bulduklarını belirtti. İlk mağazalarını 2008'de açacaklarını kaydeden Gülay, şöyle devam etti: "Avrupa, Ortadoğu, Birleşik Arap Emirlikleri ve Dubai merkezde fizibilite çalışmalarımız başladı. Fransa genelinde 15 mağazalık zinciri olan bir marka var şu anda. İlk etapta onu satın alacağız. Fransa dışında Almanya, Belçika, Romanya gibi ülkelerde de var olmayı düşünüyoruz, araştırmalarımız sürüyor. Görüştüğümüz firmalar var. Yurtdışında satın alarak büyüyeceğiz. Çünkü tek tek mağaza almakla hedeflediğimiz 50 mağazalık sayıya kolay ulaşılmaz."

İŞLER BOZULMAZ
Gülay, sektörün geleceği ve seçim sonrası dönemle ilgili olarak ise şu yorumlarda bulundu: "Genel piyasa morali ile doğru orantılı ilerleyen bir işimiz var. Son yıllarda ekonominin iyi gitmesinden tabii ki biz de olumlu etkilendik. Sonuçta lüks tüketim maddesi satıyoruz. Krizde ilk beklemeye alınan şey mücevher. Sektör temsilcileri olarak artık taşların yerine oturduğuna, istikrarlı bir hükümetle sürecin devam edeceğine inanıyoruz. Bence koalisyon da istikrarsızlık değildir. Önemli olan Türkiye'nin menfaati için partilerin uyum içinde çalışmasıdır."
Haberin fotoğrafları