kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Fed'in enflasyon mesajıyla borsalar rahat nefes aldı

ABD tahvil faizlerinin düşmesi ve Fed'in ABD ekonomisindeki büyümenin enflasyonu tetiklemediği açıklamaları ile Avrupa ve Asya borsaları dün de yükselmeye devam etti..
İLİŞKİLİ HABERLER
Fed'in enflasyon mesajıyla borsalar rahat nefes aldı
ABD'de 10 yıllık Hazine tahvilleri faizlerinin gerilemesi ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) ABD ekonomisinin enflasyonu körüklemeden büyüdüğüne ilişkin açıklamalarından sonra toparlanan dünya borsaları dün de yükselişlerini sürdürdü. Avrupa ve Asya borsaları ortalama yüzde 1'in üzerinde değer kazanırken, Güney Kore'nin Kospi Endeksi ise yüzde 2.7 değer kazanarak son 11 ayın en yüksek seviyesini gördü. İMKB de dün yüzde 0.1 ve 46 puanlık bir artışla 44 bin 675 puandan kapattı. Dolar gün içinde 1.3245 - 1.3305 YTL arasında işlem görürken, 4 Şubat 2009 tarihli gösterge bileşik faiz yüzde 18.34'e geriledi. İngiltere'de işlem gören FTSE 100 Endeksi yüzde 1.1 yükselirken, CAC40 yüzde 1.36, DAX yüzde 1.61ve Japon Nikkei Endeksi ise yüzde 0.62 değer kazandı.

PETROL 71 DOLARA DAYANDI
Bu arada öğleden sonra açıklanan ABD üretici fiyatları da borsaları olumsuz etkilemedi. Üretici fiyatları Mayıs ayında beklentilerin üzerinde yüzde 0.9 oranında artarak, Haziran 2006 tarihinden bu yana en yüksek artış oranını gösterdi. Çekirdek ÜFE ise yüzde 0.2 ile beklentiler doğrultusunda açıklandı. New York Borsası ise açılışta yükseliş eğilimli bir görünüm sergiledi. Brent tipi petrol ise yaz dönemi boyunca tatilcilerin artan petrol talebi ve İran'ın nükleer programı ve OPEC arasındaki gerginlik ile yaklaşık 1 dolar artarak 70.9 dolardan işlem gördü. Piyasalar bugün ABD'den gelecek tüketici fiyatları endekslerine odaklandı.