kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İSTANBUL’A YENİ DEDEMANLAR GELİYOR Dedeman Grubu olarak İstanbul’da Anadolu yakasında, Taksim ve tarihi yarımadada kendilerine yer aradıklarını söyleyen Murat Dedeman, "Bu yıl içinde Gebze, İstanbul Şile ve Büyükçekmece’de olmak üzere 3 otelimizi işletmeye açacağız. İstanbul çok cazip bir kent" diye konuştu.

'Yavrularımız şehit olmasın da varsın turizmde yıl kötü geçsin'

HACER GEMİCİ
TYD Başkanı Murat Dedeman, yılın ilk beş ayında 2005 rakamlarının aşıldığını belirterek, bu yıl 22 milyon turist ve 19 milyar dolar gelir beklediklerini söyledi KUZEY Irak'ı dikkatle izlediklerini kaydeden Dedeman, "Önce devletin saygınlığı gelir. Yavrularımız şehit olmasın. Biz kötü bir sezon geçirmeye razıyız" dedi ..
Türk turizm sektörü, gelen yabancı ziyaretçi sayısı açısından 2007 yılı mayıs ayı itibarıyla rekorlar yılı olarak bilinen 2005'i geride bıraktı. 2005 Ocak-Mayıs döneminde Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı 6 milyon 155 bin iken, bu yıl aynı dönemde bu rakam 6 milyon 410 bine ulaştı. Bu artış sektörün yıl sonu hedeflerini yenilemesine neden olsa da son günlerde arka arkaya gelen şehit haberleri ve Kuzey Irak'a olası bir operasyon ihtimali herkes tarafından dikkatle takip ediliyor. Tabii, bu gergin ortam en çok turizmcileri endişelendiriyor. İşte bu ortamda görüştüğümüz Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Başkanı Murat Dedeman, "Önce güvenlik ve devletimizin saygınlığı gelir" diyerek, "Allah korusun sıcak bir operasyon başlarsa tabii ki turizm sektörü de etkilenecektir. Ama yapılması gereken bir harekat varsa yapılsın. Yavrularımız teröre kurban gitmesin, her gün yeni bir şehit haberi gelmesin de varsın bu yıl da turizm için kötü bir yıl olsun" değerlendirmesinde bulundu. Dedeman, Türkiye sınırları içinde herkesin üzerine düşen sorumluluğu üstlenmesi gerektiğinin de altını çizerek, 2007'nin halen turizm açısından kaybedilmeş bir yıl olmadığına da işaret etti.

22 MİLYON KİŞİYİ BULURUZ
Dedeman, "İlk beş aya baktığımızda Türkiye genelinde rekorlar yılı olarak ifade ettiğimiz 2005 yılının geçildiğini görüyoruz. Özellikle İstanbul'da gerçekten çok büyük bir oranda artış var. 2005 yılına göre İstanbul'a gelen ziyaretçi sayısı, bu yıl ocak-mayıs döneminde yüzde 35'lik bir artış gösterdi. Biz bu yılın kötü geçen 2006'dan iyi olacağını tahmin ediyorduk ama 2005'ten de iyi olacak gibi görünüyor. 2005'te Türkiye'ye gelen turist sayısı 21 milyon, toplam gelir ise 18.2 milyar dolardı. Bu yıl biz 22 milyon turist ve 18.5-19 milyar dolarlık bir gelire ulaşırız diye bakıyoruz" dedi. TYD olarak, 2013 yılında önlerine 35 milyar dolar gelir ve 40 milyon turist hedefi koyduklarını da anımsatan Murat Dedeman, bu sırada halen ikinci konutlarında konaklayanlar da dahil 10 milyon olan yerli turist sayısının altı yıl sonra 20 milyona ulaşacağını işaret etti.
Haberin fotoğrafları