kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Ali Erdem Çapan

Çapan'ın oğlu: Evet alkol aldım

Canan YILMAZ / MERKEZ
Ali Erdem Çapan'ın Ferrari'sinde ölen nişanlısının ailesi şikâyetçi olmadı. Hâkim karşısına çıkan Çapan, aracı alkollü olarak kullandığını söyledi..
Esenyurt eski belediye başkanı Gürbüz Çapan'ın oğlu Ali Erdem Çapan'ın son model Ferrari'si ile yaptığı kazada hayatını kaybeden nişanlısı avukat Ayşe Yamiç'in ailesi şikâyetinden vazgeçti. Ali Erdem Çapan, ilk kez çıktığı hâkim karşısında olay gecesi alkollü olduklarını ve otomobili kendisinin kullandığını belirtti. Şişli 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dün başlayan davanın ilk duruşmasına tutuksuz olarak yargılanan Ali Erdem Çapan, avukatı Zeynel Öztürk ile birlikte katılırken, kazada hayatını kaybeden nişanlısı Ayşe Yamiç'in ailesini ise avukatları Fatih Mehmet Doğan temsil etti. Ali Erdem Çapan, ilk kez çıktığı hâkim karşısında olayla ilgili ifade verdi. Çapan, geçtiğimiz 22 Mart günü meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden avukat Ayşe Yamiç'in nişanlısı olduğunu kaydederek şunları anlattı: "Olay günü eğlenceye gitmiştik. Her ikimiz de alkol almıştık. Geri dönüş yolunda hava çok yağışlıydı. 90 kilometre hızla giderken sol ön lastiğin patlaması sonucu bariyere vurduk. Arabanın dönmeye başlamasının ardından yaşananları hatırlamıyorum."

DURUŞMA ERTELENDİ
Müşteki Yamiç Ailesi'nin avukatı Mehmet Fatih Doğan ise, davayla ilgili feragat dilekçesi vererek, sanıktan herhangi bir şikâyetlerinin bulunmadığını söyledi. Çapan'ın avukatı Öztürk, araçta teknik bir arıza olup olmadığıyla ilgili incelemelerin devam ettiğini, delillerin toplanmasının ardından mahkemeye sunulacağını belirtti. Mahkeme, dosyadaki eksikliklerin incelenmesi için duruşmayı erteledi. Şişli Cumhuriyet Savcılığı tarafından geçtiğimiz nisan ayında hazırlanan iddianamede 22 Mart gecesi İstanbul Mecidiyeköy'de meydana gelen kazada, Ali Erdem Çapan'ın aracı yol, hava ve trafik durumunu gerektirdiği şartlara uydurmaması nedeniyle kusurlu olduğu ileri sürülmüştü. Kazada 2.54 promil alkollü olduğu tespit edilen Çapan'ın 'taksirle adam öldürme' suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.
Haberin fotoğrafları