kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Otistik velilerine 'ahiret' soruları

Ercan SARIKAYA / MERKEZ
Kadıköy'deki otistik çocuklar merkezi müdür yardımcısının anketinde, velilerin dini inançlarına yönelik sorular soruldu..
İLİŞKİLİ HABERLER
Otistik velilerine 'ahiret' soruları
İstanbul Göztepe'deki Hamit İbrahimiye Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'nde tartışmalı bir ankete imza atıldı. 128 öğrencinin eğitim gördüğü okulun müdür yardımcısı, bilimsel araştırmada kullanılacak diyerek ailelere, dini inançlarını ölçmeye yönelik bir anket yaptırdı. Anketin izinsiz yapıldığını söyleyen Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, anketin toplatıldığını ve inceleme başlattıklarını söyledi. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer ise tepki göstererek, "İzin almadan yapanlar cezasına katlanır. Ayrıca böyle sorular sorulur mu" dedi

ENSTİTÜYLE İLGİSİ YOK
Anket, okulun müdür yardımcısı Ali Turan'ın imzasını taşıyor. Halen Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği bölümünde yüksek lisans yapan Turan, anketlerin bir kısmını okula gelen velilere elden verdi. Bir kısmını ise servis kullanan öğrencilerin velilerine servis şoförleri aracılığıyla gönderdi. Üç bölümden oluşan ankette sorulara "evet", "hayır" ile "bazen", "sıksık", "zaman zaman" gibi yanıtlar verilmesi isteniyor. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcısı Deniz Börü de böyle bir anket çalışmalarının olmadığını belirterek, "Enstitünün ismi kullanılmış ise konuyla ilgili inceleme başlatılır" dedi.

CHP'LİDEN TEPKİ GELDİ
Kendisine ulaşamadığımız Ali Turan'ın anket sorularını daha önce özel eğitime muhtaç çocuklara yapılan bir anketten aldığını iddia ettiği öğrenildi. CHP İstanbul İl Genel Meclisi Grup Başkanı Necla Türkoğlu da, yapılan ankete tepki gösterdi.