kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Küçük Madeleine'ın ailesinin umutları gittikçe azalıyor...

'Kayıp kız kayalığa gömüldü'

DIŞ HABERLER
Hollanda gazetesine gelen imzasız mektupta, Portekiz'de kaçırılan Madeleine'ın kayalıklara gömüldüğü iddia edildi. Arama çalışmalarında hiçbir iz bulunamadı..
Portekiz'de ailesiyle tatil yaparken kaldığı otel odasından geçtiğimiz ay kaçırılarak kayıplara karışan 4 yaşındaki İngiliz kız Madeleine McCann'ın soruşturmasında yeni bir sayfa açıldı. Soruşturmayı yürüten İngiliz ve Portekiz yetkilileri bugüne dek küçük Madeleine'ın halen hayatta olduğuna dair umut olduğunu söylüyordu. Ancak Hollanda'nın De Telegraaf gazetesi, kimliği belirsiz bir kişiden 'Madeleine'ın öldürülerek otel yakınlarındaki bir kayalığa gömüldüğünü' belirten bir mektup aldıklarını açıkladı. Hollanda polisinden Sita Koenders de "De Telegraaf gazetesi mektubu pazartesi aldı. Hemen durumu bize bildirdi. Tüm gerekli araştırmalar yapılıyor" dedi.

GEÇEN YILKİ MEKTUP GİBİ
İhbar üzerine hemen harekete geçen Hollanda Polisi mektuptaki bilgilerin büyük bir ciddiyetle incelendiğini belirtti. Mektupta tarif edilen ve Madeleine'ın kaybolduğu Praia da Luz bölgesindeki kayalık bölgede geniş çaplı arama faaliyetleri başlatıldı. Polis köpekleri ile de sürdürülen arama çalışmalarında henüz cesetle ilgili bir ize rastlanmadığı, ancak çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi. Madeleine'ın kaybolduğu Odiaxere bölgesi sakinleri de önceki gün polisin bölgeyi ziyaret ederek yaklaşık bir buçuk saat inceleme yaptığını kaydetti. De Telegraaf gazetesi, kendilerine gönderilen mektupta 2 adet harita bulunduğunu, buralarda haç ve soru işaretleri ile 15 km'lik bir alanın işaret edildiğini belirtti. Yetkililer, mektubun incelemeye alındığını ve gönderene ilişkin bilgileri tespit etmeye çalıştıklarını söyledi. Mektupla ilgili diğer bir önemli detay ise Belçika'da geçtiğimiz temmuz ayında kaybolan iki kızın cesetleriyle ilgili mektuba benzemesi. Kızların cesetleri aynı gazeteye gönderilen mektupta tarif edilen yerin yakınlarında bulunmuştu.
Haberin fotoğrafları