kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Maliye doktorların peşinde

Yeni Haber
Maliye Bakanlığı, döner sermayeden pay alıp, özel hastane ve sağlık merkezleriyle muayenehanelerde kaçak çalışan doktorların peşine düştü.

Antalya Vergi Dairesi Başkanı Mahmut Sütçü yaptığı açıklamada, son zamanlarda kamu hastanelerinde çalışan ve döner sermayeden pay alan bazı doktorların, özel hastaneler ve sağlık merkezleri ile muayenehanesi olan meslektaşlarının yanlarında çalıştıkları yönünde şikayetlerin arttığını bildirdi. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından, Antalya'da 246, Isparta'da ise döner sermayeden pay alan doktorların listesini gönderdiğini belirten Sütçü, ''Döner sermayeden pay alan bu doktorlar incelemeye alınacak ve takip edilecek'' dedi.

Sütçü, şunları kaydetti:

''Sağlık Bakanlığı, hastanelerde doktor açığını kapatmak ve hastalara daha iyi tedavi olanakları sunmak için muayenehanelerini kapatmak koşuluyla döner sermayeden pay vermeye başladı. Ancak, son dönemlerde, kamu hastanelerinde çalışan bazı doktorların mesai saatleri dışında özel hastane, sağlık merkezleri ve muayenehanesi olan doktorların yanında çalıştıkları, ancak fatura veya fiş vermedikleri yönünde şikayetler gelmeye başladı. Hem döner sermayeden pay alan hem de kaçak çalışan doktorları tespit etmeye çalışacağız.''

Mahmut Sütçü, döner sermayeden pay alıp mesai saatleri dışında kaçak çalışan doktorların video kamera ve fotoğraflarla tespit edileceğini bildirdi. Sütçü, öncelikle doktor muayenehanelerinin yoğunlaştığı caddelerde inceleme yapacaklarını kaydetti.