kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Masada güçlü olmayınca birçok noktaya uçamadık'

HACER GEMİCİ
Atlas Jet'in patronu Murat Ersoy, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne özerklik isteyerek "Uçağın var diye istediğin yere uçamıyorsun. İkili ilişkiler gerek" dedi..
Türk turizm sektörü 2023 yılı için kendine hedefler koyarken, sektörün ulaştırma bacağı da dışarıda söz sahibi olmak için Sivil Havacılık Genel Müdürlügü'ne özerklik istiyor. Atlas Jet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, "İstediğiniz kadar uçak sayısını artırın, 250'den 400'e çıkarın. Uçağın var diye, istediğin yere uçamazsın. Sadece ikili anlaşmalar ile uçabilirsin. Bunun için de Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün özerk bir yapıya sahip olup, Türkiye'yi dışarıda iyi temsil etmesi gerekiyor. Ne yazık ki bu yıla kadar sırf bu yüzden birçok noktada uçuş hakkımızı kaybettik" dedi. Sivil havacılık kurumlarının kendi ülkelerinin havacılık şirketlerini ve menfaatlerini koruduklarına işaret eden Ersoy, "Diğer ülkelerden sefer hakkını alacak olan biz değiliz. Bunu Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yapıyor. Bugüne kadar bu konu çok fazla önemsenmediği için birçok yerde trafik hakları kaybedildi. Örneğin en büyük pazarımız Rusya ama bizi oraya sokmuyorlar" değerlendirmesinde bulundu. Ersoy, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün bütçesinin de artırılması gerektiğine dikkat çekerek sözlerine şöyle devam etti:

SÖZÜMÜZ YOK
"Diğer ülkelerde bu tür kurumların başında 10 yıldır aynı kişiler bulunuyor. Bizde ise aynı kişi yurtdışında üst üste iki toplantıya bile katılmıyor. Havayolu şirketleri için trafik hakları çok önemli. Geçtiğimiz yıl bir havayolu şirketimiz yurtdışındaki masalarda ağırlığımız olmadığı için Avrupa'da bir ülke tarafından uçuş yasağına maruz kalmıştı. Bu tür örneklerin yaşanmaması için gerekli adımları atmamız gerekiyor. Hükümetin bu konuda duyarlılığını korumasını bekliyoruz."