kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
‘İSTİKRAR İÇİN TEK PARTİ ŞART DEĞİL’ Faiz indirimine sıcak bakmadığını söyleyen Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, ekonomide seçim sonrasında istikrar için tek parti ya da koalisyon olmasının fark etmeyeceğini söyledi.

'Faizleri şimdi indirirsek enflasyonda havlu atarız'

Merkez Bankası Başkanı Yılmaz, şartlar oluşmadan faizi indiremeyeceklerini belirterek "Enflasyonla mücadelede başarı için faizlerin bir süre daha böyle gitmesi gerekiyor" dedi..
Merkez Bankası'ndan faiz konusunda 'ihtiyatlılık' mesajı geldi. Gaziantep'te düzenlenen para politikaları konulu konferansta konuşan Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, "Enflasyon kalıcı olarak düşürülünceye kadar faizlerde ihtiyatlı olmalıyız. Teknik şartlar oluşmadan faiz oranlarını düşüremeyiz" dedi. Faizlerin yüksek tutulması gerektiğine yönelik görüşlerini savunan Yılmaz, "Enflasyonla mücadelede havlu atmamak için faizlerin bir süre daha böyle gitmesi gerekiyor" diye konuştu. Enflasyonla mücadelede MB bağımsızlığının hayati önemde olduğunu belirten Yılmaz, yüzde 4'lük orta vadeli hedefin ulaşılabilir olduğunu yineledi. Yılmaz, enflasyon hedefini revize etmenin kolay olduğunu ancak bunun yüksek maliyetli olacağını vurguladı. Seçim sonrasına ilişkin senaryoları değerlendiren Yılmaz, "Önemli istikrarın devam etmesi. Tek parti ya da koalisyon fark etmez" dedi. Yılmaz, Türkiye'nin IMF ve AB çapalarını bir süre daha devam ettirmesi gerektiğini kaydetti Nisanda son 12 aylık taze sıcak para girişinin 1.7 milyar dolar olduğunu belirten Yılmaz, doğrudan yabancı yatırım girişinin de nisanda yıllık bazda 26 milyar dolar olduğunu kaydetti. Yılmaz, cari açığın sıcak parayla finansman oranının da yüzde 5.5'e gerilediğine dikkat çekti.