kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sözümü tuttum 5 Alevi listede

OLCAY AYDİLEK
Binali Yıldırım, verdiği sözü tuttuğunu belirterek "En az beş Alevi kökenli adayı AK Parti'den milletvekili olarak Meclis'e girebilecek şekilde İstanbul ve Tunceli'den listelere koyduk. Bu konuda gayretimiz oldu" dedi..
AK Parti'nin ağır topu, eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 1 yıl önce SABAH aracılığıyla kamuoyuna verdiği, "AK Parti'de Alevi milletvekili için çaba harcayacağım" sözünü tuttuğunu belirterek, "En az 5 Alevi kökenli aday, AK Parti'den milletvekili olarak Meclis'e girebilecek şekilde listeye konuldu. Bunun için gayretimiz oldu" dedi. SABAH'ın sorularını yanıtlayan Yıldırım; Çankaya seçimi, Alevi adaylar, seçim bölgesi Erzincan, milletvekili listelerini belirleyen tercihler hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yıldırım, şu mesajları verdi:

* SÖZÜMÜ TUTTUM: (Alevi milletvekilleri için çaba göstereceğim yönündeki sözünün anımsatılması üzerine) Sözümü tuttum. En az 5 Alevi kökenli aday, AK Parti'den milletvekili olarak Meclis'e girebilecek şekilde (İstanbul'da, Tunceli'de) listelere konuldu. Bu konuda gayretimiz oldu.

* MUKTEDİR OLAN MAĞDUR OLMAZ: (Cumhurbaşkanı'nı seçemeyen AK Parti'nin meydanlarda mağduru oynayacağı eleştirilerine) Muktedir olan mağdur olmaz. Vatandaşı mağdur ettiler, bizi değil. Vatandaş, 'bizim oylarımızı dikkate almadınız, çöpe attınız. Bizim seçerek, Meclis'e gönderdiğimiz temsilcilerimizin kararını dikkate almadınız' diyecek.

* AK PARTİ MERKEZİN MERKEZİ: (AKP'nin 'milli görüşçüleri' liste dışı bırakarak merkeze oturmak istediği yorumlarına) AK Parti, radikal değil, merkezin de merkezidir. AK Parti'nin radikal olduğu yönünde bir algılama oluşturulmaya çalışıldı. Partimizin, böyle bir algılamayı doğrulayacak uygulaması yoktur. AK Parti'yi merkezde olmamakla itham edenler, bu partiyi tanımamaktadır. Bu geçersiz, bir suçlamadır. Listelere gelince, partinin yenilenmesi iyi bir şey. Bütün partilerde aynı yaklaşık görülüyor. Neye göre yenilendi. Esas itibariyle oyları artıracak taban desteğinin dikkate alındığını düşünüyorum.

* ERZİNCANLILAR GEREĞİNİ YAPAR: (İstanbul yerine Erzincan'dan aday gösterilmesi konusunda) Başbakan, seçim bölgesi değişenlerle konuyu paylaştı. Önceden biliyordum, sürpriz olmadı. Memleketim olan Erzincan'da, 2002 seçimlerinde aldığımız oyu koruruz, hatta üstüne bile çıkarız. Hedef, Erzincan'da 3'te 3'tür. Erzincanlılar, gereğini yapacaktır.

* KÜSKÜNLER HAREKETİ OLMAZ: Bu tip hareketleri anlamlı bulmuyorum. Toplum, bunları hoş karşılamaz. Devam eden süreci zorla değiştirmeye yönelik gayretler sonuç vermez. Toplum da buna sempatiyle bakmaz.