kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Hayatını kaybeden Kadriye Demirel'in ailesine de konuk olan dergi, ailenin ölüm için yas tutmayı reddettiğini yazdı.

Ya sen öl ya da ailen öldürecek

Geçen yıl bir erkekle mesajlaştığı için ailesi tarafından intihara zorlanan Derya'nın hikâyesi, Marie Claire dergisinde geniş yer buldu. Dergi, töre cinayetlerinin azalmasına karşın intihar olaylarının artmasına dikkat çekti..
Benim ailemde tüm erkekler Tanrı gibidir. Kadınlar ise insandan bile sayılmaz..." Bu ifadeler, geçtiğimiz yıl bir erkekle mesajlaştığı için ailesinde lanetlenen ve 3 kez intihar teşebbüsünde bulunan 17 yaşındaki Derya'ya ait. Dünyaca ünlü kadın dergisi Marie Claire'in ABD'deki haziran sayısında, Güneydoğu Bölgesi'nde yaşanan namus cinayetleri konusu ele alındı. "Ya sen kendini öldürürsün, ya da ailen seni öldürecek" başlıklı haberde, Batman kentinde artık namus cinayetleri yerine genç kızların kendilerini öldürdüklerine dikkat çekilirken Derya'nın hikâyesine yer verildi.

'ERKEKLER TANRI GİBİ'
Mart 2006'da yaşanan olayda, Derya okulda tanıştığı Recep ile cep telefonunda mesajlaşır. Ailesinin bunu fark etmesi üzerine telefonuna el konan Derya yine bir telefon alır. Ancak bu kez ailesinin baskılarına dayanamayan genç kız, kendini Dicle Nehri'nden atar. Kurtarılır, bu kez kendini asar. Amcası tarafından kurtarılır ancak bu kez de bileklerini keser. Eve dönmeyerek bir sığınmaevine yerleştirilen Derya, Marie Claire'e yaptığı konuşmada, "Hayatımdan nefret ettim. Sona ermesini istiyordum. Ailemde erkekler Tanrı gibidir. Kadınlarsa insan bile değil" ifadelerini kullandı. Dergi, Batman'da töre cinayetlerinin azalmasına karşın intihar oranlarını artmasına dikkat çekti. Dergiye konuşan kadın ve aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu da "2001-2006 yılları arasında bin 806 cinayet işlendi. Ancak aynı dönemde intihara teşebbüs edenlerin sayısı 5 bin 375'e çıktı" dedi.

DIŞ HABERLER