kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yediklerimiz cilt kusurlarına neden olmuyor!

Türkiye'nin cilt haritasını çıkarmak için 'Sağlıklı Cilt Merkezi' projesi düzenleyen Vichy uzmanları, tüm yurdu gezerek ücretsiz cilt taramaları yapıyor. Ayrıca taramalara katılanların cilt bakımı hakkında merak ettikleri soruları da yanıtlıyorlar. İşte, merak edilen sorulara uzmanların cevapları.....
* Çikolata yemeği bıraktım ama cildimdeki sivilceler ve kusurlar hâlâ düzelmedi!
Araştırmalar, yediklerimizle cilt kusurlarının oluşması arasında bir bağlantı olmadığını gösteriyor. Bu, her şeyden önce cilt fizyolojisine, hormonal durumuna ve hijyenine bağlıdır. Anlık, dönemsel veya sürekli olarak yağlı olma eğilimi olan bir cilt, estetik olmayan kusurların oluşmasından sorumlu olabilen bazı organizmaların çoğalması için uygun bir alan içerir. Daha fazla cilt kusuruna sahibi olmamak için cildi temiz tutmak ve akne eğilimli ciltlere uygun ürünler kullanmak gerekiyor.

SADECE SU YETMEZ


* Yüzümü sadece suyla yıkamam yeterli olur mu?
Gün içerisinde cilt üzerine yerleşebilen birçok kir suda çözünmez ve cildin yüzeyinde salgılanan yağ içerisinde birikir. Ayrıca makyaj ürünleri de suda erimeyen yağlı maddeler içerir. Bu da zamana ve hava değişimlerine karşı daha dayanıklı olmasını sağlar. Bu yüzden yüzünüzdeki yağlı kirlerden, yağ fazlasından ya da makyaj kalıntılarından sadece suyla yıkayarak kurtulamazsınız. Bunun için bu maddeleri, cildin bütünlüğüne zarar vermeden temizleyebilecek ürünlerle yok etmek gerekiyor. Bunun dışında yüzü yıkamak için kullanılan su kalker içerebilir. Bu da ciltte gerilmelere neden olabilir.

* Cilt zamanla kremlere karşı bağışıklık kazanır mı? Belli aralıklarla kullandığım kremi değiştirmem gerekir mi?
Ürünlerin zaman zaman değiştirilmesini gerektirecek bir bağışıklık etkisi yoktur. Buna karşılık ürünlerin içerdiği aktif maddeler doğrultusunda, en etkin sonuçları elde etmek için belirli bir süre boyunca düzenli olarak kullanmak gerekir.

HER AKŞAM CİLT TEMİZLENMELİ

* Makyaj ürünleri cildimdeki gözenekleri tıkar mı?
Makyaj ürünleri, kendisine renk veren pigmentlerden, cilt üzerinde tutunmasını ve kalıcılığını korumasını sağlayan bir bazdan oluşur. Modern dokular gözenekleri tıkamaz ve cildin nefes almasına izin verir. Ancak yaptığınız makyaj gün boyunca çevreden gelen kirlerle yüklenir. Bu yüzden makyajlı cilt gün sonunda tıkanmış olur. Bu yüzden cildinizi akşamları uygun bir ürünle temizlemelisiniz.

* Kırışıklıklara karşı ne zaman krem kullanmaya başlamak gerekiyor?
Cildin neminin korunması; doğal potansiyelini göstermesi ve yaşın ilk belirtilerinin oluşmasını önlemek için gereklidir. Ayrıca sigara kullanmamak gerekiyor. Kızıl ötesi ışınlardan korunmaya özen gösterilmeli. Otuzlu yaşlarda ilk yaşlanma belirtilerinin ortaya çıkması sırasında kırışıklık önleyici bir ürün kullanmaya başlanabilir. Belli bir yaştan sonra sadece kırışıklara karşı değil, yoğunluk kaybı ve pigment lekelerinin oluşumuna karşı da farklı bir ürün kullanmak yerinde olur.
Haberin fotoğrafları