kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Sezer onaylarsa iki sandık mümkün"

İLİŞKİLİ HABERLER
"Sezer onaylarsa iki sandık mümkün"
Başbakan Tayyip Erdoğan, kendisine ulaşan anket sonuçlarına göre barajı AK Parti ve CHP'nin geçeceğini söyledi. Erdoğan, NTV televizyonunda katıldığı programda şu mesajları verdi:

İKİ SANDIK KONULABİLİR: Cumhurbaşkanının yetkilerinin azaltılmasına gidebiliriz. Yarı başkanlık, başkanlık sistemine de varız. Cumhurbaşkanının şu andaki yetkileriyle zaten yarı başkanlık sistemini yaşıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız parlamento gönderdikten hemen sonra onaylarsa inanıyorum ki YSK ikinci sandığı milletin önüne getirecektir. Şimdi seçimde herhangi bir parti 367'yi bulamadı. Yeni seçim. Biz iki sandığı bunun için istiyoruz

İKİ PARTİ BARAJI GEÇER: Kararsızlara baktığımızda yüzde 18-20 civarında. Anketlerde ise şu an itibariyle yine iki partili bir parlamento söz konusu.

HEDEFİMİZ: . İlk hedefimiz 2013'te kişi başına milli gelirin 10 bin dolara ulaşması. İkincisi 2023, yani Cumhuriyet'in 100'üncü yılında da iktidarda olmak.

TÜRBAN MODERNLEŞİR Mİ?: Ben o şekilde (türban) bir ifadeyi doğru bulmuyorum. Bu işin ifadesi başörtüsüdür. Ama olay öyle bir noktaya getirildi ki türban ifadesiyle siyasallaştırıldı. Temelinde başörtüsü var.

ANAYASA MAHKEMESİ'NİN KARARI: Anayasa Mahkemesi'nden çıkan 367 kararı çok konuşulacak. Bu karar talihsizliktir, yargı için yüz karasıdır. Çünkü Özal'ın Demirel'in seçilmesi açık net ortadadır. Dayatmayla bu karar verilmiştir.