kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
NİRAN ÜNSAL

Konuşmuyor çünkü yıpranmak istemiyor

* Neden 'Güllerim Soldu'nun Aysel Gürel'e ait olduğunu açıklama ihtiyacı hissettiniz? 1999'da çıkardığım 'Şarkılara Tutundum' adlı albümümde, sözleri Aysel Gürel'e ait olan 'Firuze'yi okumuştum. Şarkının sözlerini Sezen Aksu ve Aysel Abla'nın birlikte yazdıkları söylense de bence sadece bir iki cümlesi Aksu'ya ait. O dönem ben bir şarkı yaptım ve sözlerini yazmasını istemek için Aysel Abla'nın evine gittim. Ona 'Güllerim Soldu' şarkısını çok sevdiğimi söyledim. O da bana şarkının öyküsünü şu sözlerle anlattı: "Yıllar önce bir turneye gidiyordum. Mehtap ve Müjde küçüktü. Otobüs bizi almaya geldiğinde, onlar kapının önünde kalıp bana el salladılar. Ben de duygulanıp yolda bu şarkıyı yazdım..."

Susmakta haklı

* Bu hikayeyi herkes öğrensin diye mi bağlandınız yani canlı yayına? Evet cünkü duyduğumda benim içim burkulmuştu. Onun çocuklarına olan aşkı için yazdığı bu şarkının hikayesini herkes bilsin istedim.
* Neden Aysel Gürel açıklama yapmadı sizce? Aysel Gürel yazdığı şarkı sözlerinin, Sezen Aksu adı altında çıkmasından o kadar bunalmış ki, haklı olarak böyle bir polemiğe girmek istemedi. Sezen Aksu'yla bir tartışmaya girmek onu yıpratır. Üzülmemek için konuşmadı bence.
Haberin fotoğrafları