kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Fuat Güner

Benim şarkılarım kime dokunuyorsa ona aittir!

Fuat Güner'in, Onno Tunç'a ait olduğu sanılan 'Şinanay' şarkısının kendisinin olduğunu iddia etmesinden sonra Güner'le karşı karşıya gelen Sezen Aksu; Vizyon dergisine konuştu: Benim şarkılarımın hedef kitlesi yoktur. Şarkım kime dokunuyorsa ona aittir!..
Geçen hafta; sözlerini yazdığı ve yıllarca seslendirdiği 'Şinanay' şarkısının Onno Tunç'a değil, kendisine ait olduğunu söylemesi yüzünden müzisyen Fuat Güner'le karşı karşıya gelip davalık olan Sezen Aksu, MESAM'ın çıkardığı Vizyon dergisine bir röportaj verdi. Derginin 'Türkiye'nin en fazla beste üreten ve bu bestelerin hemen tümüyle kalbimizi doğrudan vuran Sezen Aksu' üst başlığıyla yayımladığı röportajda ünlü sanatçı; "Şarkılarım kime dokunuyorsa ona aittir" dedi. İşte Vizyon dergisinin soruları ve Aksu'nun yanıtları:

MÜZİĞİM ÜLKEM GİBİ


* Bazı müzik yazarları, 80'lerde müzikte yaşanan kırılmayı örtülü bir arabeskle atlattığınızı ve günümüz Türk Pop Müziği'ndeki artan arabesk katsayısının bundan ileri geldiğini söylüyor...
Yaptığım müziği ülkemdeki çok kültürlü karışımın bir yansıması olarak görüyorum. Onun taşıdığı renklilik ve çeşitliliğin izlerini görmek mümkün şarkılarımda. Senfonik orkestrasyona, kulüplerde çalınmaya ya da Türk usülü eğlenceye eşlik edebilen farklı renklerde şarkılar ürettiğimi düşünüyorum. Ayrıca 80'leri tanımlayan renkler, bugünün renklerinden çok daha farklıydı; farklı renkler eklendi müziğe.

DİYECEK ÇOK SÖZÜM VAR

* Ajda Pekkan'ın ve sizin MTV Türkiye kanalında 30 yaş altına hitap etmediğiniz gerekçesiyle kliplerinizin yayınlanmamasına ne diyorsunuz?
Şarkılarımı yaparken hedef kitlesi belirlemiyorum. Şarkı benden çıktıktan sonra kime dokunuyorsa ona aittir. Benim için şarkının çıkış anında yaş ya da tarz sınıflandırması söz konusu değil.

* 850 kadar besteniz var. En çok beste yapan müzisyenlerdensiniz. Böyle bir seri üretimde çoğu parçanız nasıl 'hit' oluyor?
Rakam 400 civarında aslında ama bu da az bir rakam değil. Bu tamamıyla insanın diyecek sözü olmasıyla alakalı. Yaşamın içindeyim, her insanın yaşadığı şeyleri yaşıyorum, o zaman da insanın diyecek çok sözü oluyor. Benim şansım aslında hepimizin hissettiklerini dile getirebilecek bir hediye ile doğmuş olmam. Birçok şarkımın 'hit' olması da bundan.
Haberin fotoğrafları