kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HAYATA SON TEBESSÜM

Deneysel tedaviler onu umutlandırdı

Yıldıray Çınar'ı ölüme götüren hastalık, 4 yıl önce sahil kenarındaki evinde üşütme sonucu başladı. Derdine ABD'de çare arayan, Türkiye'ye dönünce Cerraphaşa ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavi gören Çınar'ın ALS hastalığı nedeniyle kas hareketleri yavaşladı.

Mesaj göndermişti
Boğazındaki ifrazatı dışarı atamadığı için 1.5 ay önce yakınları tarafından OMÜ Tıp Fakültesi'ne kaldırılan Çınar, Nöroloji Servisi'nde tedavi altına alındı. Jübilesini yaptıktan sonra yıllardır hiçbir basın kuruluşuna görüntü vermeyen Yıldıray Çınar, geçtiğimiz günlerde sevenlerine "Allah'a emanet olun" mesajı göndererek adeta veda etmişti.

Ümidini hiç kesmedi

Yıldıray Çınar, yakalandığı ALS hastalığına çare aramaktan hiç vazgeçmemişti. Geçtiğimiz günlerde İtalya'da yapılan bir deneyin kendisini umutlandırdığını söyleyen Çınar, "Fare üzerinde denenen ilaçla felç olan fare sağlığına kavuşmuş İtalya'da bir profesörle görüşüyorum. Yakın zamanda bu ülkeye giderek tedavimle ilgili kontroden geçeceğim" demişti.

Güreş bile yaparmış

Gençliğinde çok spor yaptığını, hatta şampiyon güreşçilerle min derde güreş tuttuğunu anlatan Yıldıray Çınar, "Beni yenerlerdi ama ben de onları sahnelerde terletirdim" diyerek, geçmişte ne kadar shortmen ve popüler olduğunu vurgulamıştı. Sanatçı, televizyonun olmadığı yıllarda plak şirketi yapımcısının kendisine Chevrolet otomobil hediye ettiğini söylemişti.