kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İrfan Atasoy (Yönetmen): Çalıştığı dönemlerde ekol olmuş bir sanatçıydı. Söylediği şarkıların çoğu hit olmuştu. Sinemada da geniş bir hayran kitlesi edindi. Rol aldığı filmlerin gösterildiği sinemalarda insanlar saatlerce kuyrukta beklerdi. Çok iyi bir sanatçı olmasının yanı sıra çok da iyi bir insandı. Tam anlamıyla 10 numara bir adamdı.

Abdurrahman Keskiner (Yapımcı):
Yıldıray ile 1970'te 'Kara Duvak' filmini çektik. Çok disiplinli ve çalışkan aynı zamanda mütevazı biriydi. Kendi döneminin starıydı. Ancak büyük şöhretine rağmen, şöhretin nimetlerini elinin tersiyle itti; 70'lerin sonuna doğru gidip Avusturya'ya yerleşti. Allah rahmet eylesin.

Orhan Gencebay (Sanatçı)
: Hem Samsunlu hemşehrim, hem sanatçı dostumdu. Çok üzüldüm. Hastalığını yenemedi. Türk Halk Müziği'ne besteleriyle büyük katkısı olan biriydi. Çok da iyi bağlama çalan bir ustaydı. En verimli döneminde 70'li yılların ülkeyi kaosa sürüklediği dönemde; Barış Manço, Erkin Koray, Zülfü Livaneli gibi o da ülkesini terk ederek, başka yere yerleşti. Sanat dünyası da o yılların acısını fazlasıyla çekti yani.
Haberin fotoğrafları