kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Fatih Akın'ın filmi en iyi senaryo ödülü kazandı

Yeni Haber
60. Cannes Film Festivalinde, Fatih Akın'ın, ''Yaşamın Kıyısında'' isimli filmi en iyi senaryo ödülünü kazandı.

Film, festival sarayında ilk gösteriminde film eleştirmenleri ve gazeticilerin büyük beğenisini kazanmıştı. Türk-Alman ortak yapımı olan film, Türkiye'den Anka Film, Almanya'dan Corazon International ve NDR ile İtalya'dan Dorje Film'in işbirliğiyle çekilmişti.

Filmde başrolleri Nurgül Yeşilçay, Tuncel Kurtiz, Nursel Köse paylaşıyor. Yönetmen Fatin Akın, filmin ilk gösteriminden sonra yaptığı açıklamada, ''Filmde yer alan 6 karakter, benim bir bir parçam, bu film beni anlatıyor'' demişti. Önceki filmi ''Duvara Karşı''da aşk temasını işlediğini, bu filmde ölüm temasına ağırlık verdiğini kaydeden yönetmen, bir sonraki filminde de şeytan temasını ön plana çıkaracağını ifade etmişti. Akın'ın en iyi senaryo ödülünü kazanan ''Yaşamın Kıyısında'' isimli filminde, Almanya ve Türkiye'de farklı kültürlerden gelen kişilerin ilişkileri anlatılıyor.

ALTIN PALMİYE'Yİ, "4 AY, ÜÇ HAFTA, 2 GÜN" KAZANDI

60. Cannes Film Festivali'nde, büyük ödül olan Altın Palmiye'yi, Romanyalı yönetmen Christian Mungiu'nun, ülkesinde komünist rejim döneminde kaçak kürtajı anlatan "4 ay, 3 hafta, 2 gün" isimli filmi kazandı.

Jüri Başkanı İngiliz Stephan Frears, Rumen yönetmenin yapımının en iyi film ödülüne layık görüldüğünü açıkladı.

Ödül töreninde bir konuşma yapan Romanyalı yönetmen Mungiu, "Bu ödülün bana verilmesi, umit ederim ki, küçük ülkelerde, mütevazi bütçelerle ve dev sinema yıldızları olmadan film çeken yönetmenleri de cesaretlendirmesi açısından iyi bir haber olur" dedi.

Bu arada, Altın Palmiye'den sonra gelen büyük ödülü, Japon yönetmen Naomi Kawase'nin çektiği "La forde Mogari" isimli film kazandı.