kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bor'da yeni plan

Yeni Haber
Bor madeninin ekonomiye kazandırılması yönünde uzun yıllardır hazırlanan planlara bir yenisi daha eklendi.

Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü (BOREM) tarafından hazırlanan 2008-2012 yıllarını kapsayan raporda, bor ürün yelpazesinin genişletilmesi kararlaştırıldı. Yurtiçi bor tüketimini artırmaya yönelik Ar-Ge çalışmalarına öncelik verilen raporda, Türkiye'de üretilecek bor ürün yelpazesinin genişletilmesi ve toplumun bor konusundaki bilinç seviyesinin artırılması da hedeflendi.

2010 yılı sonuna kadar, sanayiye aktarılabilir proje sayısını yüzde 50 oranında artırmanın planlandığı yeni strateji raporunda, patent başvuru sayısının da 9'a yükseltilmesi öngörülüyor.

AR-GE'NİN ÖNEMİ

Bor'da yurtiçi araştırma-geliştirme faaliyetlerinin yanı sıra uluslararası platformda da Ar-Ge etkinliğinin artırılması hedeflenen söz konusu dönemde, her yıl 5 uluslararası bilimsel toplantı ve fuar organizasyonunun düzenlenmesi de düşünülüyor.

Söz konusu dönemde ayrıca, 2012 yılına kadar Avrupa Birliğine uyum süreci kapsamında altyapı oluşturmak amacıyla, özellikle alınan eğitim sayısı, eğitimlere katılan kişi sayısı ve AB tarafından desteklenen projelere yapılan başvuru sayısı da çoğaltılacak.

(AA)