kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İkinci elde dalgalanma durdu

Yeni Haber
Son bir aydır yükselen ikinci el otomobil fiyatları, ekim ayına kadar fazla dalgalanması beklenmeyen fiyat aralıklarına oturdu.

Konya İkinci El Otomobil Pazarı esnafından edinilen bilgiye göre, kış aylarında düşen ikinci el araç fiyatları, son bir aydır yükselerek 2007 yılı boyunca geçerli olacak fiyat değerlerine ulaştı.

Bugün oluşan fiyatların, araçların gerçek piyasa değerlerini yakaladığını belirten satıcılar, bu fiyatlarda, kasım ve aralık aylarında firmaların yeni otomobiller için çok cazip kampanyalar düzenlemeye başlayıncaya kadar dalgalanma beklemediklerini söyledi.

İkinci el otomobil satıcılarından Ferhat Can, pek çok kişinin yazın gelmesiyle tatil planları için otomobil almak istediğini, ikici el otomobil piyasasındaki hareketliliğin nedeninin de bu olduğunu belirtti.

Halen piyasada, önemli bir sorunu olmayan, ''temiz'' olarak nitelendirilen otomobilin neredeyse kalmadığını, tamamına yakınının satıldığını anlatan Can, şunları kaydetti:
''Bugün oluşan fiyatlarda ekim ayına kadar değişiklik beklemiyoruz. İkinci el otomobil piyasasındaki bu hareketliliğin yıl sonuna kadar devam edeceğini düşünüyoruz. Fiyatlardan örnek vermek gerekirse, 2006 model Peugeot Partner 16 bin YTL, 1995 model Toyota Corolla 13 bin YTL, 1.8 benzinli 1998 model Wolkswagen Passat 18 bin YTL, 2000 model Nissan Primere 15 bin YTL, 1993 model Şahin 7 bin YTL seviyelerinden alıcı buluyor.''

(AA)