kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sinop Cezaevi konfeksiyon atölyesi oldu

İlhan DEMİRCİOĞLU- MERKEZ
Cezalarını çeken mahkûmların maaşlı ve sigortalı bir işi var. Geçen yıl 900 bin YTL kâr eden cezaevi, bu yıl Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihalesini kazandı..
Sinop E Tipi Kapalı Cezaevi adeta fabrika gibi çalışıyor. Türkiye genelindeki tüm ceza ve tutukevlerinde çalışan personelin kıyafetlerini diken Sinop E Tipi Kapalı Cezaevi mahkûmları, Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi ve Ankara İl Çevre ve Orman Bakanlığı personelinin de üniformalarını dikti. 3 yıldır faaliyet gösterdiklerini belirten Sinop E Tipi Kapalı Cezaevi Müdürü Atıf Morkoyun, dışarıdan da sipariş alabildiklerini belirterek, "Bu sene de Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın 540 bin YTL'lik kıyafet ihalesini aldık"dedi. Morkoyun, 2006 yılında toplam 900 bin YTL kâr ettiklerini, bu yıl da 1 milyon 500 bin YTL kâr hedeflediklerini belirtti. Sigortalı olan mahkûmlar ayda 150 YTL maaş alıyor. Sinop E Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan mahkûmlar bir yandan cezalarını çekerken diğer yandan da hem sigortalı, hem de maaşlı bir işte çalışıyorlar. Sinop E Tipi Kapalı Cezaevi Müdürü Atıf Morkoyun, cezaevlerinde 490 mahkûm bulunduğunu bu mahkûmlardan 170'inin 72 gün süren kurs sonrası iş sahibi olduğunu söyledi.

İLGİ ÇOK BÜYÜK
3 yıl önce küçük bir atölye olarak işe başladıklarını ancak ilginin büyük olmasından sonra fabrika boyutuna geçtiklerini belirten Morkoyun, "Bilgisayar ve otomasyon sisteminde çalışıyoruz. Yılda ortalama 700 bin metre kumaş işliyoruz. Bu kumaşlarla öncelikli kendi bünyemizde Adalet Bakanlığı'na ait tüm cezaevlerinde çalışan memurların üniformalarını dikiyoruz. Ayrıca bu sene 540 bin YTL'lik Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın üniforma kıyafeti ihalesini aldık. 170 tane makinemiz var. Tüm mahkûmları bu fabrikada çalıştırmıyoruz. Öncelikle cezaevindeki durumları çok iyi olmalı. Çok kısa sürede tahliye olacak mahkûmları da çalıştırmıyoruz." dedi. Atıf Morkoyun, fabrikada çalışan tüm mahkûmların hem maaş aldığını, hem de sigortalı olduklarını söyledi. Morkoyun, mahkûm sigortalıların dışarıdaki tüm sigortalılarla aynı haklardan yararlandıklarını, mahkûmların dışarıdaki yakınlarının da sağlık uygulamalarından yararlandığını söyledi.
Haberin fotoğrafları