kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Likör Fabrikası da Ali Sami Yen Projesi'ne eklendi

OKAN MÜDERRİSOĞLU
OKAN MÜDERRİSOĞLU
Maliye, Büyük Mükellefler Vergi Dairesi için ayrılan Likör Fabrikası'nı, Ali Sami Yen Projesi ile birleştirilmesi karşılığında Altunizade ve Ataköy'de iki bina alacak..
Galatasaray'ın mali kurtuluşu olarak gösterilen Seyrantepe ve Ali Sami Yen Projesi'nde kritik bir adım daha atıldı. Maliye Bakanlığı, Büyük Mükellefler Vergi Dairesi için ayrılan eski Likör Fabrikası'nın, Ali Sami Yen Projesi ile birleştirilmesine razı oldu. Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Maliye'ye Altunizade ve Ataköy'de iki bina teklif etti. Takas için uzlaşmaya varıldı. Ali Sami Yen Stadı arazisini alan TOKİ, yanındaki Likör Fabrikası arazisini de birleştirecek. Halen Galatasaray'ın kullandığı, mülkiyeti Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne ait olan 34 bin 640 metrekare alan üzerine kurulu Ali Sami Yen Stadyumu ile 23 bin 171 metrekare alanı bulunan eski likör fabrikası arazisini birleştirerek 57 bin 811 metrekare, rant değeri yüksek bir proje içine uygun zemin yaratacak. TOKİ, Maliye Bakanlığı'na Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın portföyünde bulunan Altunizade'deki binayı devredecek. Ancak iki gayrimenkul arasındaki rayiç değer farkı nedeni ile Ataköy'de bir bina verilmesi veya nakit ödeme yapılması da gündemde.

YENİ İŞ MERKEZİ

Eski Likör Fabrikası ve Ali Sami Yen arsasında gerçekleştirilecek yeni imar planı ile bu bölgeye kongre, alışveriş ve kültür merkezi ile ofis binaları ve otel yapımı mümkün olacak. İstanbul'un trafik problemi gözetilerek proje kapsamında ildeki en büyük kapalı otoparklardan biri yapılacak. Ali Sami yen Projesi'nin hasılat paylaşımı yöntemiyle ihale edilmesi ise büyük olasılık. Böylece Mecidiyeköy'den elde edilecek gelirle Seyrantepe'deki stad projesi ve rant tesislerinin finansmanı gerçekleştirilecek.