kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

DYP resmen DP oldu

Yeni Haber
Doğru Yol Partisi (DYP), resmen Demokrat Parti (DP) oldu. DYP'nin ikinci olağanüstü büyük kongresinde partinin ismini ve amblemini değiştiren tüzük değişikliği oybirliğiyle kabul edildi. Değişikliğe göre, Doğru Yol Partisi kapatılarak Demokrat Parti ismini aldı. Partinin amblemi de Türkiye haritası önünde sağ ön ayağı havaya kalkmış kırat olarak kabul edildi. Ayrıca Genel İdare Kurulu'ndaki üye sayısı 40'dan 50'ya çıkartılarak, partinin ilk büyük olağan kongresine göre belde, ilçe ve ildeki üye sayılarının artırılması ve başkan ile üyelerin işten el çektirilmesi yetkisi verildi.

Öte yandan kongreye çok sayıda eski siyasetçi de izliyor. DYP kurucularından Yıldırım Avcı, eski bakanlar İsmet Sezgin, Hüsnü Ziya Yusuf Gökalp, Hasan Ekinci, Rıza Akçalı, Muhammed Kelleci, İsmail Karakuyu kongreye katılanlar arasında yer aldı.

Kongrede Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş'ın yolladığı telgraf alkışlar arasında okundu. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve DSP Genel Başkanı Zeki Sezer de kongreye kutlama mesajı gönderdi. Her iki başkanın mesajı da delegeler tarafından alkışlandı.

Kürsüden ayrıca Hakkari Büyük Çiftlik Belediye Başkanı'nın AKP'den istifa ederek 10 bin kişiyle DYP'ye katıldığı anons edildi.

(ANKA)