kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Son 15 günde 12 Eylül öncesi günlere dönmekten korktuk'

Seçkin ÜREY / EKONOMİ
TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, "En önemli hadise Türkiye'nin 1980 öncesine gitmesine kimsenin izin vermemesi. Son 15 günde iş âlemi olarak bu endişeleri yaşadık" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Son 15 günde 12 Eylül öncesi günlere dönmekten korktuk'
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, 62. Genel Kurul öncesi gazetecilerle sohbet toplantısı yaptı. Geçen yılki genel kurulda üç siyasi parti liderinin el ele kürsüye çıkmalarına atıfta bulunarak "Bu yıl da aynı görüntüler yaşanacak mı?" yönündeki soruya "Seçim dönemine girildi. Maç oynanırken fotoğraf verilmez. Ya maçtan önce verilir ya da maçtan sonra" diye yanıt verdi. Bugün seçimsiz olağan genel kurulunu yapacak olan TOBB siyasilere de Türk iş âleminin ne beklentisi varsa o mesajı vermeye hazırlanıyor. Hisarcıklıoğlu bugün verecekleri mesajın 'Türkiye'nin geleceğini istiyoruz' olacağını söyledi.

'MAÇ TEMİZ OYNANSIN'

"İstiyoruz ki maç temiz oynansın. Sahaya pet şişe atılmasın. Herkes görüşlerini söylesin" diyen Hisarcıklıoğlu "En önemli hadise Türkiye'nin 1980 öncesine gitmesine kimsenin izin vermemesi. Son on onbeş günde iş âlemi olarak bu endişeleri yaşadık" dedi. Türkiye'nin kutuplaşmasına kimsenin müsaade etmemesi gerektiğini söyleyen Hisarcıklıoğlu, "Bu Türkiye'nin bugüne kadar ödediği bedellerden daha ağır olur. Yineliyorum esas olan maçın temiz oynanması. Sadece siyasetçi sorumlu demek de yanlış. Bu durumdan herkes sorumlu" diye konuştu. TOBB'a bağlı oda ve borsa yöneticilerinden geçen seçime göre bu defa daha az aday olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Bizim arkadaşlarımız zaten bölgelerinde kanaat önderi. Bu nedenle siyasete girmeleri çok olumlu. Ancak geçen seçimler kadar bu dönem başvuru olmadığını biliyorum. Bazı arkadaşlarımız sağ, bazı arkadaşlarımız da sol partilerden aday oldular. Biz de onları destekliyoruz" dedi.