kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İki lider Ayten Alpman’ın söylediği "Memleketim" şarkısına eşlik etti

Gövde gösterisi yaptılar

Şenol ATEŞ / MERSİN
Baykal ile Sezer, güç birliği sonrasında Mersin'de el ele seçim startı verdi. AK Parti'yi eleştiren Baykal "Cumhurbaşkanı yanında Başbakan üç saat içinde bir merhaba demiyor. Böyle devlet olur mu?" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Gövde gösterisi yaptılar
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile DSP lideri Zeki Sezer, güç birliği sonrasında Mersin'de vatandaşın karşısına el ele çıktı. Baykal yanında bulunan İlhan Kesici, Derviş Günday ve Prof. Nur Serter ile birlikte kalabalığı selamladıktan sonra, "Millet istedi, gereğini yaptık, şimdi sıra sizde" dedi.

'KURDA KUŞA VERMEYİZ'
Günler öncesinden hazırlıkları yapılan Metropol Miting Alanı'na sabah saat 10.00'dan itibaren gelen partililer, 4 ayrı arama noktasından geçirilerek içeri alındı. Haftalık izinleri iptal edilen polis, içeri girenleri didik didik aradı. Bu sırada alana alınanlara CHP'liler, Türk Bayrağı ile CHP flamaları verdi. Alanda DSP'yi çağrıştıran sembollerin az olduğu ve Ecevit'e ait poster bulunmadığı görüldü. Baykal ile Zeki Sezer, özel bir uçakla saat 13.30 sıralarında Adana Havalimanı'na geldi. Üzerinde "Genel Başkanlar" yazan otobüse binen Baykal ve Sezer, saat 15.30'da miting alanına geldi. Mitingde coşkulu kalabalığa seslenen Baykal, hükümete yüklendi. CHP lideri, "Demokrasi olanaklarını kullanarak Cumhuriyeti tahrip etmek isteyenlere, milleti etnik, kimlikler, mezheplere bölmek isteyenlere meydanı boş bırakmayacağız. Memleketi kurda kuşa yem etmeyeceğiz" diye konuştu.

HÜKÜMETİ ELEŞTİRDİ
Baykal, "Bunların mı dediği olacak, yoksa bu milletin dediği mi, bu seçim onu gösterecek diye konuştu. AKP iktidarında devletin kurumlarının birbiriyle çatıştığını ileri süren CHP lideri: şunları söyledi: "İzmir'de Cumhurbaşkanı yanında. Başbakan üç saat boyunca bir merhaba demiyor, saygılarını sunmuyor. Böyle bir devlet görüntüsü olur mu? Ülkeyi bu görüntüden kurtarın." "Vatandaş Sezer" olarak platforma geldiğini belilrten Zeki Sezer ise, "Türkiye zor bir süreçten geçiyor. Ama görüyorum ki siz laik demokrasiden yana kararınızı vermişsiniz" diye konuştu.