kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İLK MİM SANATÇISI Şıklığıyla dikkat çeken Esra Acu, Türkiye’nin ilk mim sanatçısı. Tiyatro oyuncusu olan Acu, "Sanat çevresinden bir temsilci Meclis’te olmalı" diyor.

AKP'de kadın adaylar şıklıkta da yarıştı...

Hülya KARABAĞLI / ANKARA
AKP'nin mülakat sınavına şık kıyafetlerle katılan kadınlar arasında Başbakan Erdoğan'ın konuşmalarını duyma özürlülere çeviren Nurben Cin de bulunuyor..
AK Parti'de aday adaylarının mülakat maratonunda kadınlar, karşılarına çıktıkları heyeti bilgilerinin yanı sıra şıklıklarıyla da şaşırttı. Bu konuda dikkati çeken ilk isim, geçtiğimiz yıl, kaymakam adayları, emniyet müdürü ve emniyet amirleri ile valilerin özel kalemlerine, "İdarecide Dış Görünüm Giyim" konferansları veren Fazilet Karaduman'dı. Karaduman, "Meclis'e girerseniz size dış görünüşle ilgili sorular gelecek?" sözleri üzerine, "Doktorlara sorulduğu gibi bize de sorabilirler, biz de düşündüklerimizi söyleriz" dedi.

DUDAK OKUYOR

Konya aday adaylarından ve Süleyman Demirel'in Cumhurbaşkanlığı döneminde Türk dünyası danışmanlığı yapan Hürriyet Ersoy ise milletvekili seçilmesi halinde rotasının Türk dünyası olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan'ın, konuşmalarını 6 yıldır işitme engelliler için işaret diline çeviren Nurben Cin ise diğer vekil aday adayı. Yüzde 40 oranında işitme özürlü olan Cin, dünyada çok az kişinin yapabildiği 'dudak okuma' yeteneğine sahip. Cin, "Anneannem ve babam da engelli. Ben, konuşmaları sadece işaret diline çevirmiyorum. Aynı zamanda dudak da okuyorum. Vekil olursam, Türkiye'de tek işitme engelli milletvekili olacağım" dedi. Urfa Bozova ilçesi PTT Müdürü Nurcan Demir ile arkadaşları Meral Yücel ve Zeynep Karabulut da bölgenin sorunlarına dikkat çekerek, "Töre, namus cinayetleri ve kadınların sorunları biz çözeriz" diyor.
Haberin fotoğrafları