kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Bakla kızartma

Baklaların uçlarını kesin. Un, salça, su ve tuzu boza kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yağı kızdırın. Baklaları bulamaca batırıp, kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartın. Yoğurt, sarmısak ve taze naneyi karıştırın. Baklaları hazırladığınız dip ile servis yapın.

MALZEMELER 6 kişilik
*
1/2 taze bakla (içlenmemiş, tanelenmemiş)

* 1/2 su bardağı un

* 10 çorba kaşığı su

* 1 tatlı kaşığı salça

* 1 çay kaşığı tuz

* Sıvıyağ Dip:

*
1 su bardağı yoğurt

* 2 diş sarmısak (dövülmüş)

* Taze nane (ince kıyılmış)